Milline on EOK presidendi ametit kaaluva Kaljulaidi seos spordiga?

Copy
Kersti Kaljulaid (number 30) osales tänavu Mulgi uisumaratonil, kus ta triumfeeris naiste arvestuses.
Kersti Kaljulaid (number 30) osales tänavu Mulgi uisumaratonil, kus ta triumfeeris naiste arvestuses. Foto: Marko Saarm

Täna tuli avalikuks info, et Kersti Kaljulaid kaalub kandideerida EOK presidendiks. Milliste spordialadega on endine Eesti riigipea ise tegelenud?

Kaljulaid on kõva (maastiku)rattur. Ainuüksi sel aastal on ta osalenud kokku kaheksal võistlusel: seitse korda maastiku- ja korra maanteerattasõidus. Kaljulaidi parim koht maastikuratta seljas on tänavu 9., mille ta sai mai alguses 69 kilomeetri pikkusel Mulgi rattamaratonil naiste arvestuses. Seal läbis ta distantsi nelja tunni ja kaheksa minutiga. 

2019. aastal osales Kaljulaid Prantsusmaal Tour De France'i etappide kõrval peetud rahvasõidul. 

Enne ratta garaažist välja võtmist osales Kaljulaid talvel kahel üle 40 kilomeetri pikkusel suusavõistlusel: jaanuaris Viru maratonil ja 13 päeva hiljem Alutaguse maratonil. Nendes sai ta vastavalt 34. ja 62. koha.

Tema parim tulemus tuli tänavu Mulgi uisumaratonil, kus 30 kilomeetri pikkusel distantsil triumfeeris ta naiste arvestuses ajaga 1.14.51 ning kokkuvõttes platseerus ta 35. kohale

President Kersti Kaljulaid näitas 13. Mulgi uisumaratonil head aega ja võttis naiste arvestuses esikoha. 
President Kersti Kaljulaid näitas 13. Mulgi uisumaratonil head aega ja võttis naiste arvestuses esikoha. Foto: Marko Saarm

Viis aastat järjest on ta osalenud vähemalt ühel rattamaratonil. Rohkem hakkas Kaljulaid osalema võistlustel just pärast viimast ametis oldud aastat (2021).

Kaljulaid tegi kaasa 1. aprillil heategevuslikus Sinilillejooksus, kuid viimastel aastatel pole ta jooksuvõistlustel osalenud. 2020. aastal tegi ta Ülemiste järvele tiiru peale, kuid pärast seda on ta peamiselt võistelnud ikkagi ratta seljas.

Tagasi üles