Värske MM-pronks Karmen Bruus pühib Eestimaa tolmu jalgadelt (10)

Copy
Karmen Bruus
Karmen Bruus Foto: Tairo Lutter

Eesti kõrgushüppaja Karmen Bruus sai Peruus toimunud kergejõustiku U20 MMil pronksi. Tema treener Kersti Viru avaldas intervjuus Postimehega, et järgmine aasta läheb Bruus USAsse õppima.

Viru sõnutsi on Bruusil plaanis minna Missouri ülikooli õppima ja sportima. «Kohtusime siin tema sealse treeneriga. Karmen ütles, et vaatab: kui talle [USAs] ei meeldi, siis tuleb tagasi. Kindlasti on talle natuke vaheldust vaja,» sõnas juhendaja.

«Mul on nii kahju mõelda selle peale, et meie Eesti alaliit ei vaja selliseid tublisid sportlasi, sest kunagi Teigamägi (kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi – toim) ütles Raido Mägile, et tal ei ole Bruusi medaleid vaja.

Nii käibki [Elisabeth] Pihela ülesupitamine. (Pihela hüppas Pariisi olümpial 1.83 ja finaali ei pääsenud, sai 26. koha – PM). See on pikk lugu, kuidas [treenerite] Mägide juurde on kõik tipud kokku aetud, kuidas Pihelat upitatakse. Selle taga on tema vanaisa [ettevõtja] Igor Pihela, kes on sillutanud talle teed. See kõik on nii keeruline protsess, aga me näeme valguskiirt,» lausus Viru usutluses.

Intervjuud Bruusi treeneri Kersti Viruga saab pikemalt lugeda SIIT.

Tagasi üles