Miks sõlmis Neuville uue lepingu vaid aastaks?

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Hyundai autorallitiimi lähitulevik sai veidi selgemaks, ent pikas plaanis ripub õhus kõvasti küsimärke.

5. septembri hommikuks on paigas nii palju, et lisaks Ott Tänakule sõlmiti 2025. aastaks leping ka võistkonda algusest peale kuuluva Thierry Neuville'iga. Sahistatud on Lõuna-Korea autotootja taandumisest, aga näiteks ka eratiimiks saamisest.

Juunis 36. sünnipäeva tähistanud Neuville avaldas Hyundais, 12. hooaega, jätkamise üle siirast rõõmu. Ta on suuresti võistkonna nägu. Seega tekitas vaid aasta võrra pikendatud kontraht pikema tuleviku asjus veel enam murepilvi.

«Me ei saa rohkem detaile avada, aga võimalused on kindlasti olemas. Aga see ei sõltu vaid meist. Peame vaatama, mida tiim otsustab. Meie võiks kauemakski jääda,» selgitas Neuville enda ja paarimehe Martijn Wydaeghe seisukohta Autosportile.

Ta lisas, et pole veel 2026. aastale tõsisemalt mõelnud. «Üldse mitte, sest nagu ütlesin, siis võib kõik senist viisi jätkuda. Praegu on veel liiga vara midagi täpsemalt öelda, sest pole teada, mis tiimid ja milliste reeglite alusel võistlevad.»

Käimasoleval hooajal on Neuville'il tõenäoliselt parim võimalus tulla maailmameistriks. Neli etappi enne hooaja lõppu edestab ta Sebastien Ogier'd 27 ja Ott Tänakut 31 punktiga. Kui kauaks veel üldse sportlikku indu jätkub?

«Muidugi poleks pärast nii paljusid aastaid WRCst lahkumine minu jaoks enam katastroof. Samas, kui Hyundai sarjast taandub, oleks ilmselt ka mul õige aeg lõpetada. Olen nendega nii kaua koostööd teinud ja seda nautinud. Praegu ei näe ma end kuskil teises tiimis. Kuid kes teab?» mõtiskles Neuville.

Ta on end veidi proovile pannud ka teistes autospordi sarjades, ent suurema kireta. «Kui võtan midagi ette, tahan seda teha professionaalselt. Praegu olen endiselt parimal tasemel WRC-sarjas. Siin vajatakse mind enim.»

Neuville jätkab tiitlijahti Kreekas, kus peeti täna testikatse.

Tagasi üles