Rasmus Mägi tuli Zürichi Teemantliiga etapil kolmandaks (2)

Copy
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter

Šveitsis Zürichis toimuval kergejõustiku Teemantliiga etapil jooksis 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi aja 48,02 ja sai kolmanda koha. Maailmarekordimees Karsten Warholm otsustas viimasel hetkel tervisehädale viidates võistlemisest loobuda.

Zürichis oli ilm vihmane ning temperatuur oli vaid 17 kraadi, mis ei olnud sobivad olud tipptulemuste jooksmiseks. Ometi võitis jooksu jamaikalane Roshawn Clarke isikliku hooaja tippmargiga 47,49. Teiseks tuli samuti enda aasta parima tulemuse teinud Abderrahman Samba (47,58).

Mägi alustas jooksu endale omaselt rahulikult ja oli võistlejaterivi teises otsas. Tagumises kurvis katkestas jooksu liidrikohalt brasiillane Alison dos Santos ning Mägi hakkas pärast seda enda lõpuspurti tegema.

Lõpusirgel ja pärast viimast tõket jõudis ta esikolmikule kannule ning sai lõpuks kirja sama aja prantslase Clement Ducosiga, kuid fotofiniš näitas eestlase paremust.

Foto: diamondleague.com

Vahetult enne starti otsustas jooksmisest loobuda Warholm, kes eile võttis teivashüppe maailmarekordimehe Mondo Duplantisega mõõtu 100 m sprindis. Ta avaldas, et pärast eilsest show-võistlust andis reielihas tunda.

«Ma proovisin täna soojendust teha, kuid mul ei tekkinud lootustki startida,» vahendas NRK Warholmi. Samas ei tundnud norralane mingeid süümepiinu ja oleks valmis Duplantisega tulevikus end veel proovile panema.

Warholm arvas, et võimalus teda näha 13.–14. septembrini toimuval Teemantliiga finaaletapil Brüsselis on väike ning ilmselt on ta oma tänavuse hooaja võistlused teinud.

Tagasi üles