Maailma esireket purustas ameeriklaste ootuse (1)

Copy
Jannik Sinner.
Jannik Sinner. Foto: Mike Segar/Reuters/Svanpix

Maailma esireket Jannik Sinner ei lubanud ameeriklasel Taylor Fritzil (ATP 12.) võita kodust US Openit ning võitis aasta viimase suure slämmi finaali 6:3 6:4 7:5.

Jaanuaris Austraalis hiilanud Sinner kindlustas võiduga endale aasta teise suure slämmi tiitli. Nüüdne suur võit tuli itaallase õuele vaid 19 päeva päevast dopinugskandaali ilmsiks tulekut.

Märtsis jäi ta vahele dopingukontrollile positiivse prooviga, kuid vastavalt Itaalia antidopingu reeglitele tunnistati ta puhtaks, sest väike kogus keelatud ainet sattus temasse abipersonali vea tõttu.

Sinnerist sai esimene meestennisist pärast 1977. aastat, kes on ühel hooajal võitnud kaks oma esimest suure slämmi turniiri. Viimati sai sellega 47 aastat tagasi hakkama Guillermo Vila. Ühtlasi on Sinner esimene itaallane, kes võitnud US Openi meesüksikmängu finaali.

Fritz ei suutnud aga lõpetada 21 aastat kestnud ameeriklaste võidupõuda. Tribüünilt vaatas mängu Andy Roddick, kes on endiselt viimane ameeriklane, kes tõstnud pea kohale US Openi meesüksikmängu võidukarika, seda 2003. aastal.

Tagasi üles