Olümpiasportlase põlema pannud mees suri

Copy
Rebecca Cheptegei
Rebecca Cheptegei Foto: Gladys Chai von der Laage / imago / Scanpix

Läinud nädalal raputas spordimaailma võigas uudis Keeniast, kus endine elukaaslane kallas Pariisi olümpial osalenud maratoonari Rebecca Cheptegei bensiiniga üle ja pani põlema. Kui naine suri saadud vigastustesse juba eelmisel nädalal, siis nüüd heitis hinge ka kuriteo sooritanud endine poiss-sõber Dickson Ndiemat.

33-aastane Cheptegei viidi 1. septembril haiglasse, kuna sai Ndiemati tehtud rünnakus eluohtlikke vigastusi. 5. septembril teatati Cheptegei surmast. Nüüd vahendas ajaleht Kenya Star, et ka kuriteo toime pannud Ndiemat suri esmaspäeval haigevoodis.

Sel suvel oma esimesel olümpial osalenud Uganda maratonijooksja Cheptegei sai 33. koha. Temast jäi maha kaks tütart.

Väidetavalt oli endistel elukaaslastel vaidlus ühe maatüki üle. Ndiemati kahtlustati ettekavatsetud mõrvas, sest ta oli end peitnud Cheptegei kodu aias kanakuudis koos viieliitrise kütusekanistriga.

Kui naine koos lastega kirikust koju tuli, viis ta rünnaku ellu, kallates Cheptegeile kanistrist bensiini peale ja süütas ta põlema. Selle tagajärjel sai mees ka ise raskeid põletushaavu.

Pärast mõrva on Cheptegeid austatud kogu maailmas, sealhulgas Pariisis, mis plaanib nimetada ühe olümpiaareeni tema järgi. Cheptegei matused toimuvad Ugandas eeldatavasti laupäeval.

Naistevastane vägivald on Keenias väga levinud. The Guardiani andmetel on 34 protsenti 15–49-aastastest Keenia naistest langenud vägivalla ohvriks. ÜRO raporti andmetel langes Keenias 2022. aastal mõrva ohvriks 725 lähisuhtevägivalla ohvrit.

Märksõnad

Tagasi üles