Duplantisega mõõtu võtnud Warholm teatas kurva uudise

Copy
Karsten Warholm (vasakul) ja Armand Duplantis.
Karsten Warholm (vasakul) ja Armand Duplantis. Foto: Daniela Porcelli / Sport Press Photo via ZUMA Press / Scanpix

400 meetri tõkkejooksu maailmarekordimees Karsten Warholm teatas, et on sunnitud jalavigastuse tõttu hooaja lõpetama. 28-aastane norralane sai vigastada eelmisel nädalal toimunud show-duellis, kus jooksis teivashüppe maailmarekordiomaniku Armand Duplantisega 100 meetri sprinti.

Sel nädalal toimub Brüsselis kergejõustiku Teemantliiga finaalvõistlus, kuid Warholm teatas tänases pressiteates, et teda seal võistlemas ei näe ning ta kuulutas hooaja lõppenuks.

Warholmi sõnul on teda läbi hooaja seganud parema jalalihase turse. Eelmisel nädalal Zürichis toimunud Teemantliiga etapil ei tulnudki Warholm vigastusele viidates 400 m tõkkejooksus starti. Nüüd tehtud MRI-uuring tuvastas paremas jalas reielihase juures kõõlusepõletiku.

«See on vigastus, mis tavaliselt paraneb kiiresti. Kui nüüd tehtud uuring andis vastuse, et pean selle ravimiseks rohkem aega võtma,» ütles Warholm.

Treener Leif Olav Alnes leidis, et «paremat aega» sellise vigastuse jaoks ei saanudki olla. «See on olnud nõudlik hooaeg ja pole kunagi lõbus, kui paat lekib. Aga vaevalt saanuks pausi tegemiseks olla paremat aega, kui pärast olümpiahooaega ja enne järgmisel sügisel toimuvat MMi,» ütles Alnes.

Warholmi arst Thomas Torgalsen ütles, et tõkkejooksja vajab võistlustest puhkust ja seetõttu on tal vaja hooaeg lõpetada. Ta lisas, et tegemist ei ole tõsise vigastusega ning tõenäoliselt saab Warholm vigastustest sügise jooksul võitu.

Teemantliiga finaal toimub reedel ja laupäeval Brüsselis. Meeste 400 meetri tõkkejooks toimub Belgia pealinnas laupäeval Brüsselis laupäeval Eesti aja järgi kell 21.04.

Tagasi üles