M-Spordi tiimiboss astus Ogier' kaitseks välja: võtab sõnatuks

Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Ralliüldsust üllatab siiani, kuidas käituti Kreeka MM-etapil kaheksakordse tšempioni Sebastien Ogier'ga.

Jutt käib võistluse avapäevast, kus prantslane kritiseeris rahvusvahelise autoliidu ja WRC otsustajaid. Ogier'le tegi tuska, et esialgu olid stardivahed kolm, mitte neli minutit, nagu sõitjad palusid. Õhku jääv tolm suurendab selgelt avarii riski.

«Mis teil peas toimub!? Mitte midagi...» lõpetas Ogier otse-eetris antud intervjuu.

Hiljem määrati talle 30 000 euro suurune tingimisi trahv. See tuleb tasuda juhul, kui järgneva kahe aasta jooksul juhtub sarnane rikkumine.

Teiste seas astus Ogier' kaitseks välja M-Spordi tiimipealik Richard Millener. «See võtab sõnatuks. Ükskõik millise nurga alt vaadata,» tõdes ta DirtFishi veergudel.

Sama väljaande ajakirjanik Alasdair Lindsay tõi välja, et 2021. aastal, WRC2-klassis, FIA poole F-sõnasid lennutanud Mads Østbergi trahviti vaid 1000 euroga. Tõsi, end korralikult ka näiteks rooli pekstes maandanud norralane jäi ilma ka 25 punktist.

«Ogier ei vandunud ega raevutsenud. Ta lihtsalt tegi otsese märkuse. Aga tegemist ongi ühe kõige ohtlikuma spordialaga. Kehv vaateväli muudab isegi kõige paremad ja rahulikumad sõitjad närviliseks,» lisas Lindsay.

Tagasi üles