Aasta viimasel suurel kümnevõistlusel osaleb lisaks Ermile ka teine eestlane (1)

Copy
Treening- ja koondisekaaslased Johannes Erm (vasakul) ja Risto Lillemets.
Treening- ja koondisekaaslased Johannes Erm (vasakul) ja Risto Lillemets. Foto: Eero Vabamägi

Kergejõustikuhooaeg läheneb lõpule. Suur kümnevõistluse aasta sõlmitakse sel nädalavahetusel kokku Talence'is. Eesti lippu hoiavad kõrgel Johannes Erm ning Risto Lillemets.

Kuigi Ermil on tänavusest aastast näppude vahel juba sise-MMi pronks, EMi kuld ning olümpia kuues koht, jagub motivatsiooni ka suve lõppu. Ta jahib rahvusvahelise alaliidu mitmevõistluse tuuri esikohta, mis lisaks 27 000 eurole tooks Eestile ka järgmise aasta MMil lisa-, neljanda koha.

1976. aastast peetava võistluse lõplik stardinimekiri pole veel paigas, kuid Lillemets andis juba eelnevalt mõista, et mõõduvõtt kuulub tema kalendrisse. Eelmisel reedel postitas ta sotsiaalmeedias foto treeningult, kus seisis sõnum «8 päeva Decastarini.»

Mullu sise-EMi pronksmedalisti hooaeg on kulgenud väga raskelt. Alles poolteist nädalat tagasi aasta viiendal kümnevõistlusel Poolas sai ta jagu 8000 punkti piirist. Talence'is võiks hea õnnestumise korral olla sihikul 2021. aasta maist pärinev tippmark (8156).

Erm läheb Prantsusmaal starti kõige kõvema isikliku rekordiga (8764). Kaugele ei jää värske olümpiapronks Lindon Victor (8756), Sander Skotheim (8635) ja Sven Roosen (8607).

Kuigi Talence'is võetakse mõõtu traditsiooniliselt päris hooaja lõpus, võib oodata tugeva tasemega võistlust. Tasub meenutada, et 2018. aastal püstitas Kevin Mayer just Decastaril senikehtiva maailmarekordi 9126 punkti.

Postimees vahendab laupäeval-pühapäeval toimuvat võistlust otseblogis, koos jooksva ja operatiivse punktitabeliga. 

Tagasi üles