Norralannast maailmameister tõmbab karjäärile joone alla: kardan uuesti vigastada saada

Copy
Maria Tviberg
Maria Tviberg Foto: SCANPIX/REUTERS

Kahe päeva jooksul on juba teine Norra tipptasemel talisportlane profikarjääriga lõpparve teinud. 

30-aastane mäesuusataja Maria Tviberg rääkis intervjuus NRK-le, et ta loobub tippspordist. Norralanna sai 2023. aasta novembris tõsise põlvevigastuse ning vahetult enne jõule käis operatsioonil.

«Ma kardan uuesti vigastada saada, hirm on läinud aina suuremaks. Kui tipptasemel jätkan, ma ei tea, kuidas see mu põlve mõjutab,» kurtis ta.

Tviberg on oma karjääri jooksul olnud korduvalt vigastatud, kuid on näidanud ka suurepäraseid tulemusi. 2023. aastal tuli ta maailmameistriks paralleelslaalomis ja võistkondlikult tuldi Norra koondisega hõbedale. Samuti suutis Tviberg kodumaa võistkonnaga hõbemedali võita 2018. aasta Pekingi olümpiamängudel.

Eile teatas Norra suusahüppaja Daniel-André Tande, et tõmbas sportlaskarjäärile joone alla. Kaalukeeleks sai kolm aastat tagasi lennumäel juhtunud raske kukkumine, mille järel ta koomasse langes. 30-aastane Tande tuli 2018. aastal Pyeongchangi taliolümpial Norra meeskonna koosseisus võistkonnavõistluse kullale. Nüüd teatas ta, et paneb suusad riiulile, peamiseks põhjuseks hirm suusahüpete ees.

Tagasi üles