WRCsse pürgival Eesti rallitalendil algasid elu tähtsaimad 72 tundi

Copy
Hanna Lisette Aabna valmistub 16.–18. septembrini Poolas Krakowis toimuvaks otsustavaks treeninglaagriks kogu täiega ja usub enda võimalustesse pääseda kolme parema sekka.
Hanna Lisette Aabna valmistub 16.–18. septembrini Poolas Krakowis toimuvaks otsustavaks treeninglaagriks kogu täiega ja usub enda võimalustesse pääseda kolme parema sekka. Foto: @hannaaabna/Instagram

Esmaspäeval algas Poolas rallisõitjate arenguprogramm «Beyond Rally», kus valitud finalistid tõestavad ralliekspertidest koosnevale žüriile oma teadmisi ning oskusi. Nende seas on kuni 27-aastased võidusõitjad USAst Jaapanini ja Soomest Liibanonini ning ka Kohtla-Järve gümnaasiumi õpilane Hanna Lisette Aabna.

18-aastane Aabna valiti välja sadade naiste seast maailma 15 sekka. «Olime üllatunud, et nii palju kvaliteetseid rallisõitjaid kandideerisid,» sõnas WRC promootorfirma esindaja Peter Thul.

M-Spordi kohalikus baasis Krakowis toimub kolmepäevane treeninglaager, kus kandidaadid tõestavad oma rallivalmidust erineval teekattel, füüsilist vastupidavust, rajalegendi koostamise oskust, mehaanilisi teadmisi, meediasuhtlust. Pärast igat töötuba jagatakse hindeid.

«Kindlasti on sinna kolme parema sekka tohutult raske saada. Aga olen proovinud enda jaoks mõtted päris selgeks teha. Olen juba praegu valitud maailma 15 parema sekka ja lähen Krakowisse eesmärgiga anda endast parim,» rääkis Aabna augustis Postimehele.

Kolmapäeva õhtul teeb ralliekspertidest koosnev žürii teatavaks need kolm sõitjat, kes pääsevad oktoobris Kesk-Euroopa autoralli MM-etapi starti. Selle ajal jälgitakse pingsalt, kuidas neiud sõidavad, esinevad ja käituvad. Neist kolmest omakorda saab üks võimaluse sõita WRC-sarja kulu ja kirjadega 2025. aastal juunioride MM-sarjas.

Tagasi üles