Meistrite liiga algas väravatesajuga. Bayern lõi üheksa!

Copy
Virgil van Dijk (keskel) viis Liverpooli 2:1 AC Milani vastu juhtima.
Virgil van Dijk (keskel) viis Liverpooli 2:1 AC Milani vastu juhtima. Foto: Scanpix / Reuters

Teisipäeva hilisõhtul algas järjekordne Meistrite liiga hooaeg, kus omavahel läksid vastamisi 12 tiimi. Kirsiks tordil oli loomulikult AC Milani ja Liverpooli vastasseis.

Torino Juventus 3:1 Eindhoveni PSV

21. minutil viis Itaalia klubi juhtima noor türklane Kenan Yildiz. Kuus minutit hiljem suurendas ameeriklane Weston McKennie Juventuse edu veelgi. Riietusruumidest naastes ei jätnud Hollandi klubi jonni ja proovis kaotusseisu vähendada. 52. minutil haaras taas mänguohjad Juventus ning Argentina ründaja Nicolás González lõi seisuks 3:0. 

Auvärava suutis PSV kokku meisterdada alles mängu kolmandal üleminutil. Trahvikastis sai löögile Ismael Saibari, kes palli Juventuse puuriluku Michele Di Gregorio seljataha saatis.

Juventus sõidab 2. oktoobril külla Leipzigile. PSV võõrustab 1. oktoobril Lissaboni Sportingut.

Berni Young Boys 0:3 Aston Villa

41-aastase pausi järel taas Meistrite liigas naasnud Aston Villa sõitis Šveitsi, kus neid võõrustas Berni Young Boys. 27. minutil sai nurgalöögi järgses olukorras palli omale Inglismaa klubi keskväljamees Youri Tielemans, kes saatis nahkkera väravasse ja viis Villa 1:0 juhtima.

38. minutil jooksid Šveitsi mängijad kokku, kinkisid palli Jacob Ramseyle, kes suurendas Villa edu veelgi. Enne poolaja lõppu sahistas vastaste võrku inglasest ründaja Ollie Watkins ja tundus, et mäng on esimese poolajaga tehtud. VAR vaatas olukorra üle ning leidis, et Watkins mängis palli käega ja värav läks tühistamisele.

Teisel poolajal näitas Villa võimu. 77. minutil lõi palli väravasse Villa ründaja ja vahetusest sekkunud Jhon Duran, kuid taas sekkus VAR ja tühistas selle. Kolm minutit hiljem sahistas Šveitsi klubi võrku Villa poolkaitsja Amadou Onana, kuid ka tema värava VAR tühistas. 86. minutil sai belglane oma värava kätte ja viis oma klubi 3:0 juhtima.

Young Boys sõidab 1. oktoobril Hispaaniasse, kus kohtutakse FC Barcelonaga. Aston Villa mängib 2. oktoobril Birminghamis Müncheni Bayerniga.

AC Milan 1:3 Liverpool

Võõrustajad avasid skoori juba mängu 3. minutil. Milani väravavaht Mike Maignan annab pika palli kaptenile Davide Calabria, kes kombineeris keskväljal hästi tipuründaja Alvaro Morataga. Nahkkera jõudis paremal äärel ameeriklasele Cristian Pulisicile, kes murdis Liverpooli trahvikasti ja saatis palli Alissoni seljataha.

Liverpool ärkas pärast seda üles. 17. minutil ragistas Liverpooli egiptlasest superstaar Mohamed Salah. Kuus minutit hiljem teenis Inglismaa klubi lubavast kohast karistuslöögi. Paremkaitsja Trent Alexander-Arnold söötis palli värava alla, kus kõige kõrgemale küündis prantslane Ibrahima Konaté ja viigistas skoori.

Külalised jätkasid mängu domineerimist, ebaõnnesõdur Salah ragistas 30. minutil taaskord latti.

Ei näe just tihti, et ühe meeskonna mõlemad keskkaitsjad skoorivad, kuid Liverpooli ja AC Milani vahelises kohtumises nii juhtus. Liverpool teenis 41. minutil nurgalöögi, värava all sai peaga löögile nende kapten Virgil van Dijk, kes viis oma koduklubi juhtima.

Teisel poolajal suurendas Liverpooli edu veelgi ungarlane Dominik Szoboszlai.

Milan sõidab 1. oktoobril külla Leverkuseni Bayernile. Liverpool võõrustab 2. oktoobril Bolognat.

Müncheni Bayern 9:2 Zagrebi Dinamo

Saksamaal peetud mängus läks pidu käima 17. minutil kui juhtus nii mõndagi. Esmalt sahistas väravavõrku Bayerni ründaja Serge Gnabry, aga VAR tühistas värava. Seejärel määras videokohtunik Bayernile penalti, 11 meetrilt Harry Kane ei eksinud.

33. minutil jättis Jamal Musiala rinnaga palli Raphaël Guerreirole, kes lajatas nahkkera vasakusse nurka. Kui algselt leidis peakohtunik Juan Martínez Munuera, et Musiala oli suluseisus, siis VAR vaatas asja üle. Sakslane polnud suluseisus, seega värav kehtis.

Viis minutit hiljem teenis Bayern nurgalöögi, mis mängiti lühikeselt lahti. Joshua Kimmich andis palli kasti, kus värava alla suvine täiendus Michael Olise selle peaga väravasse suunas.

Ei tea, mida Dinamo peatreener meestele riietusruumis rääkis, aga see töötas. Juba 51. minutiks oli Horvaatia klubi kaotusseisu vähendanud 2:3 peale.

Kiirelt saadud külm dušš äratas Bayerni üles. 62. minutiks oli seis 5:2, jala said valgeks taas Olise ja Kane.

Pärast teenis Bayern kaks penaltit, mõlemad realiseeris Kane kindlalt ja tablool vaatas vastu 7:2. Temast sai 33 väravaga läbi aegade parim inglasest väravakütt Meistrite liigas. Varasem rekord kuulus Manchester Unitedi legendaarsele pallurile Wayne Rooneyle (30).

Väravate sadu Allianz Arenal jätkus. Vahetusest sekkunud Leroy Sané skooris 85. minutil ning Leon Goretzka mängu teisel üleminutil. Bayern alustas Meistrite liiga hooaega 9:2 võiduga.

Müncheni Bayern sõidab 2. oktoobril külla Aston Villale. Zagrebi Dinamo võõrustab 2. oktoobril Monacot.

Madridi Real 2:1 Stuttgart

Avapoolajal ei suutnud valitsev Meistrite liiga võitja Real Saksamaa klubi vastu väravaarvet avada.

Riietusruumist naastes ei läinud Realil kaua aega, et juhtima minna. 46. minutil skooris Kylian Mbappe.

Hispaania tiimil ei läinud teine poolaeg lepase reega. Stuttgarti ründaja Deniz Undav viigistas skoori 68. minutil.

83. minutil sai nurgalöögist peaga löögile Reali keskkaitsja Antonio Rüdiger peaga löögile ja viis oma koduklubi juhtima. 18-aastane Endrick lõi mängu kuuendal üleminutil seisuks 3:1.

Madridi Real sõidab 2. oktoobril külla Lille'ile. Stuttgart võõrustab 1. oktoobril Praha Spartat.

Lissaboni Sporting 2:0 Lille

8. septembril Eesti koondist koolitanud Rootsi ründaja Viktor Gyökeres viis Sportingu 38. minutil juhtima.

Kaks minutit peale kaotusseisu jäämist läks Prantsusmaa klubi Lille'i olukord Portugalis veel raskemaks kui nende keskväljamees Angel Gomes sai teise kollase kaardi ning ta saadeti väljakult minema. 

Teisel poolajal 65. minutil lõi Sportingu kaitsja Zeno Debast imelise värava. Umbes 30 meetri pealt pani ta raketi teele, mis lendas ülevale vasakusse nurka.

Sporting läheb 1. oktoobril vastamisi Eindhoveni PSV-ga. Lille'ile sõidab 2. oktoobril külla Madridi Realile.

Meistrite liiga läbis uuenduskuuri

Kui varasemalt on Euroopa prestiižeima klubijalgpalli võistlusel kasutatud alagrupifaasi, siis tänavu istutakse kõik koos ühes liigatabelis. Kokku peetakse kaheksa vooru (neli kodus ja neli võõrsil) ning iga klubi kohtub igas voorus uue vastasega. Samuti on Meistrite liigas tänavu ja ka edaspidi neli klubi rohkem ehk võistlusest võtab osa 36 tiimi. Augusti lõpus peetud loositi meeskonnad nelja erinevasse tugevusgruppi.

Alagrupifaas algab 17. septembril ning saab lõpu alles jaanuaris. Kaheksa paremat liigafaasi klubi pääsevad otse kaheksandikfinaali. 9-24. kohtadel lõpetanud meeskonnad selgitavad omavahel välja ülejäänud kaheksa klubi, kes samuti kaheksandikfinaali pääsevad. Peale seda peetakse veerand- ja poolfinaalid ning kõige lõpuks suurejooneline Meistrite liiga finaal.

Märksõnad

Tagasi üles