MEISTRITE LIIGA Soomlane hoidis oma puuri tühjana, ühemehelises vähemuses Barcelona kaotas

Copy
Lukáš Hrádecký.
Lukáš Hrádecký. Foto: Scanpix / EPA

Meitstrite liigas peeti neljapäeval viimased esimese vooru mängud. Soosikutest  kaotasid punkte nii Barcelona kui ka Arsenal.

Feyernood 0:4 Leverkusen

(5., 36. Florian Wirtz, 30. Grimaldo, 45. Wellenreuther (omavärav))

Eelmine aasta Arne Sloti, kes nüüdseks on Liverpooli juhendaja, käe all Hollandi kõrgliigas teise koha saanud Feyernood on uue peatreeneri Brian Priskega võitnud sellel hooajal neljast mängust vaid ühe. Meistrite liiga esimeses voorus ei suudetud seda seeriat parandada.

Leverkuseni talisman Florian Wirtz avas skoori juba 5. minutil ning Saksamaa valitseva meistri domineerimine jätkus ka avapoolaja lõpuni. Soola haavadesse määras ka Feyernoodi väravavahi Timon Wellenreuther omavärav.

Teisel poolajal mängis Feyernood juba paremini ning korra suudeti ka vastaste võrku sahistada, kuid VAR tühistas selle suluseisu tõttu. Tasub märkida, et Leverkuseni väravasuul oli soomlane Lukáš Hrádecký, kes hoidis oma puuri tühjana.

Belgradi Crvena Zvezda 1:2 Lissaboni Benfica

(9. Kerem Aktürkoğlu, 29. Orkun Kökcü, 86. Milson)

Serbias peetud mängus tegi esimese kümne minuti sees skoori Benfica türklasest ründaja Kerem Aktürkoğlu. Edu suurendas veelgi 29. minutill imelise karistuslöögiga viimase kaasmaalane Orkun Kökcü.

Serbia klubil läks teisel poolajal aega, kuid sai asja. 86. minutil sai kuidagi palli oma valdusesse Milson, kes saatis palli Portugali klubi ukrainlasest väravavahi Anatoli Trubini seljataha. Enamaks serblased suutelised polnud.

Atalanta 0:0 Londoni Arsenal

Valitsev Euroopa liiga võitja Atalanta ega Inglismaa kõrgliiga mullune paremuselt teine meeskond Arsenal avapoolajal väravaarvet ei avanud.

51. minutil kinkis Londoni klubi võõrustajatele 11 meetri karistuslöögi. Penaltipunktile läks Mateo Retegui, kuid suurepärase topeltõrje tegi Arsenali puurilukk David Raya.

Mõlemal võistkonnal oli veel teisel poolajal võimalusi, kuid õhtu lõpuks sõuti koos viigiranda. Mõlemad said ühe punkti.

Madridi Atletico 2:1 Leipzig

(5. Benjamin Šeško, 28. Antoine Griezmann 90. José Giménez)

Hispaania pealinnas peetud kohtumise avasid kiire väravaga külalised, kui Lois Openda löögi Atletico puurilukk Jan Oblak tõrjus, kuid see lendas otse viimase kaasmaalase Leipzigi ründaja Benjamin Šeškole, kes 5. minutil jala valgeks sai. Atletico mehed ei lasknud päid norgu ning jätkasid üritamist. See tasus ära, Marcos Llorente andis paremal äärelt 28. minutil palli kasti, kust Antoine Griezmann esimese puutega seisu viigistas.

90. minutil lendas pall Leipzigi kasti, kus peaga sai löögile José Giménez, kes tõi kolm punkti Hispaania pealinna klubile.

Brest 2:1 Grazi Sturm

(23. Hugo Magnetti, 45+1. Edimilson Fernandes (omavärav), 56. Abdallah Sima)

Spordifännidele on need klubid tõenäoliselt võõrad: Prantsusmaa klubi Brest tegi oma Meistrite liiga debüüdi ja Sturm on valitsev Austria meister.

Debüüt algas hästi, 23. minutil läks Brest Hugo Magnetti tabamusest juhtima, kuid avapoolaja esimesel lisaminutil saatis poolkaitsja Edimilson Fernandes palli oma väravasse ning poolajapausil oli seis viigis.

56. minutil sai austerlaste kastis palli oma valdusesse ründaja Abdallah Sima, kes võttis palli rinnaga omaks ning saatis selle siis väravasse.

Sturmi kurvale õhtule pani pitseri Dimitri Dominique Lavalée 88. minutil saadud teine kollane kaart, mille tõttu pidi viimane platsilt lahkuma.

Brestilt igati edukas debüüt kodus, kolm punkti tabelisse.

Monaco 2:1 Barcelona

(16. Maghnes Akliouche, 28. Lamine Yamal, 72. George Osrzehmen Ilenikhena,)

Kohtumine algas tormiliselt. Barcelona pidi pärast 10. minutit mängima ühemehelises vähemuses, sest keskkaitsja Eric Garcia sai punase kaardi ning pidi platsilt lahkuma.

Hispaania klubile tegi olukorra veel keerulisemaks kaotusseisu jäämine, kui Monaco parem äär Maghnes Akliouche kuus minutit hiljem skoori tegi. Taas pidi kastanid tulest välja tooma Barcelona 17-aastane superstaar Lamine Yamal, kes seisu viigistas. Lisaks sai noorest hispaanlasest läbi ajaloo teine kõige noorem (17a, 68p) väravalööja Meistrite liiga ajaloos. Rekord kuulub samuti La Masia kasvandikule Ansu Fatile, kes skooris 17 aasta ja 40 päeva vanusena.

Teine poolaeg oli tasavägine, kordamööda hoidsid meeskonnas palli oma valduses. Siiski palju võimalusi ei tekitatu. Seda kuni 72. minutini kui üks-ühele Barcelona väravavahiga Marc-Andre ter Stegeniga sai George Osrzehmen Ilenikhena, kus viimane ei väristanud ja saatis palli võrku.

Esimeses jäi Barcelona tühjade pihkudega, Monacole kolme silmaga punktiarve.

Järgmise vooru mänud peetakse oktoobri.

Loe ka: «Vaata, kes hakkavad sügisel Meistrite liigas omavahel madistama»

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles