Toyota tiimiboss Tšiili ralli eel: teeme kõik endast oleneva, et pinget säilitada

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Nikos Katikis / Dppi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Järgmisel nädalal sõidetakse autoralli MM-sarja hooaja 11. etapp Tšiilis. Toyota tiimipealiku Jari-Matti Latvala sõnul minnakse rallile vastu võidumõtetega.

«Kaks viimast rallit ei ole meistritiitleid silmas pidades kulgenud meie jaoks hästi, kuid me ei anna alla. Jätkame pingutamist ja keskendume hooaja viimase kolme etapi võitmisele. Teeme kõik endast oleneva, et pinget säilitada,» sõnas Latvala pressiteate vahendusel.

«Meie meeskond on tõesti motiveeritud tegema Tšiilis head tulemust ning koos Elfyn Evansi, Sébastien Ogier` ja Kalle Rovanperäga on meil väga tugev sõitjate rivistus, et sõita võidu nimel. Sealsed etapid on üldiselt kiired ja sujuvad, mis peaks sobima meie sõitjatele ja meie autole,» lisas ta ning rõhutas, et kuna rehvid võivad kuivades tingimustes üsna kiiresti kuluda tuleb sellele kindlasti tähelepanu pöörata.

Lisaks eelpool nimetatule astub Toyota meeskonnast Tšiilis Rally1-autoga võistlustulle ka soomlane Sami Pajari. 

Viimaseid autoralli MM-sarja hooaegu valitsenud Toyota kipub tänavu sootuks tiitlita jääma. Jaapani autotootja sõitjad on triumfeerinud viiel, võistkondlikult kolmel järjestikusel aastal. Tänavu liigub aga esikoha poole Hyundai rallisõitja Thierry Neuville, tema lähim jälitaja on tiimikaaslane Ott Tänak. Kolm etappi enne hooaja lõppu edestatakse tiimide arvestuses Toyotat 35 silmaga.

Loe Ott Tänaku mõtteid enne Tšiili rallit lähemalt SIIT.

Tšiili MM-ralli sõidetakse 26.–29. septembrini. Postimees vahendab sündmusi tekstipõhises otseblogis.

Märksõnad

Tagasi üles