ANALÜÜS McLarenil on olemas kõik, et tõugata Red Bull troonilt ja lõpetada pikk tiitlipõud

Copy
Singapuri GP võitja Lando Norris (paremal), keda embab tiimipealik Andrea Stella (keskel), taamal ka McLaren Racingu tegevjuht Zak Brown (vasakul).
Singapuri GP võitja Lando Norris (paremal), keda embab tiimipealik Andrea Stella (keskel), taamal ka McLaren Racingu tegevjuht Zak Brown (vasakul). Foto: Lillian Suwanrumpha / AFP / Scanpix

McLareni meeskond on F1-hooaja otsustavas faasis oma vormelitele puhunud sisse korraliku hoo ning näib liikumas oma üheksanda konstruktorite MM-tiitli kursil, mis oleks nende esimene veerandsajandi jooksul. Kuidas pääses pea 60 aastat kuninglikus sarjas osalenud tiim mudast ja kerkis pooleteise aastaga viimaste seast esimeseks?

Nädal tagasi Aserbaidžaanis võitis McLareni sõitja, austraallane Oscar Piastri (23) oma karjääri teise F1-etapi. 1966. aastast F1-karussellis tiirelnud McLaren tõusis tänu sellele konstruktorite punktitabelis mööda Red Bullist ja lõpetas nende 55 etappi ja 847 päeva kestnud domineerimise.

Pühapäeval Singapuris tõestasid McLarenid veel kord, et nende kerkimine edetabelis polnud lihtsalt vedamine, vaid nad ongi tipus tagasi. Nüüd napsas oma karjääri kolmanda võidu Lando Norris (24), kes on kolmel hooajal järjest sõitjate maailmameistriks kroonitud Max Verstappeni (26, Red Bull) peamine rivaal.

Tagasi üles