Ogier selgitas, miks ta Neuville'i torgib

Copy
Sebastien Ogier (vasakul) ja Thierry Neuville.
Sebastien Ogier (vasakul) ja Thierry Neuville. Foto: Lavadinho

Kuigi septembri esimesel nädalal sõidetud Kreeka ralli on praeguseks ammune ajalugu, on mõned sealsed teemad – näiteks Sebastien Ogier' ja Thierry Neuville'i vaheline kukepoks – üle kandunud ka sel nädalavahetusel toimuvale Tšiili võidukihutamisele.  

Esmalt meenutuseks. Hyundaiga kihutav Neuville on ihaldatud MM-tiitlile tänavu lähemal kui eales varem, juhtides MM-sarja juba kevadest, kuid sellel liidrimündil on ka teine, mõrum külg.

Nimelt tuli belglasel sellest tingituna suvistel kruusarallidel teed puhastada, mis talle ülemäära meele järgi polnud, krimpsutades selle peale alatasa ka nina. Kui see juhtus ka Kreeka rallil, otsustas aastaid samas rollis olnud Ogier vastulöögi anda. 

«Neuville startis kiiruskatsetele esimesena, meie teisena. Olime neljal kiiruskatsel temast kokku umbes 45 sekundit kiiremad. Võib-olla peaks ta halamise lõpetama ja õppima olema teepuhastaja,» kääris prantslane reedesel päeva järel kukepoksiks käised üles.

Neuville aga sellega kaasa ei läinud, keeldudes nii laupäeva hommikul kui ka lõunal vastukommentaaridest. «Ma ei kommenteeri seda. Mul pole midagi öelda. Ma olen kindel, et teie tahate vastuseid, aga ei,» sõnas ta muige saatel. «Mul pole mitte midagi lisada.»

Saatuse tahtel jäigi Kreekas viimane naer belglasele, sest Ogier keeras viimasel katsel masina üle katuse ning nägi ränka vaeva, et üldse finišisse lonkida ja seeläbi laupäevased punktid kindlustada. «Tundub, et karma sai mu kätte,» kirjutas prantslane ka ise pärast rallit ühismeediasse.

Tšiili ralli eel oli Ogier nõus ka veidi pikemalt selgitama, miks ta Kreekas vastavalt käitus, kuigi ka siis alustas ta selgitusega just oma uperpallist. «Mis Thierrysse puutub, siis võib-olla pidanuks ma vait olema, mõeldes sellele, kuidas nädalavahetus meie jaoks kulmineerus.

Ent teisalt pole ma kunagi olnud poliitkorrektsuse ega maitsetute intervjuude fänn. MM-sari pole praegu oma parimas vormis, see pole isegi sellele lähedale, mistõttu arvan, et väike lisavürts ei tee halba. See kõik on osa spordist ja mängust,» sõnas ta usutluses Autohebdole.

Tagasi üles