Esapekka Lappi tuleviku kohal ripuvad suured küsimärgid

Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Panoramic/SIPA/Scanpix

Kui Esapekka Lappi pikaaegne kaardilugeja Janne Fermi tegi Tšiili rallil karjääri viimase etteaste, siis rooli taga istuv mees ei kavatse veel otsi kokku tõmmata. Tõsi, tuleviku osas leidub palju lahtisi otsi.

Tänavu täitis 33-aastane soomlane Hyundais varumehe rolli. Ta lõi kaasa viiel MM-etapil: Rootsis, Keenias, Lätis, koduteedel ja nüüd Tšiilis. Õnnestus aga vaid üks ralli, hooaja hakul õnnestus Lappil läänenaabrite juures lumel ja jääl triumfeerida.

«Kui saaksin valida, teeksin [järgmisel aastal] sarnase programmi, aga ehk paar etappi enam. Kolme kuu pikkune paus pärast Keeniat oli liiga pikk. Sarnane lähenemine, aga veidi parem plaan ning rohkem testimist oleks väga tore,» rääkis Lappi usutluses Autosportile.

Samas ei kipu viimaste nädalate sahinad tema soovidega klappima. Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul on andnud mõista, et järgmisel aastal kaalutakse Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i kõrval täiskohaga kolmandat sõitjat. Peamiseks kandidaadiks peetakse sellele kohale Adrien Fourmaux'd.

«Oleme suhelnud, aga midagi pole veel otsustatud. Isegi, kui jätkatakse kolmanda auto jagamist, ei tähenda see, et ma saaks kindlasti võimaluse. Samas ma ei karda. Tean, et kui see koostöö lõppeb, jääb mu elus kõik korda,» mõtiskles Lappi.

Viimasel, Tšiili etapil jäi ta sootuks punktideta. Laupäeva õhtuks oli Lappi kaheksas, aga kuna eelviimase kiiruskatse avarii tõttu jäi võistlus pooleli, libisesid käest ka kolm silma.

Tagasi üles