Tehtud! Fännid aitasid 18-aastase Eesti rallisõitja Saaremaa rallile (1)

Copy
Hanna Lisette Aabna.
Hanna Lisette Aabna. Foto: WRC.com

Kaks nädalat tagasi WRC Beyond Rally programmi kaudu WRC juunioride sarja pääset püüdnud Hanna Lisette Aabna kogus kümne päevaga ja koostöös toetajate ja rallifännidega kokku piisava summa, et startida järgmisel nädalal Saaremaa rallil.

«See oli täiesti pöörane kümnepäevane ettevõtmine, mis tundus väga suure ja kauge eesmärgina, kuid tänu Eesti rallirahva ja teiste toetajate abiga olen ma ametlikult Saaremaa ralli stardis Ford Fiesta Rally3-autoga! Aitäh südamest kõigile, kes aitasid selle pöörase ettevõtmise ellu viia! Kohtume juba 11.-12. oktoobril legendaarsel Saaremaa rallil,» kirjutas Aabna Instagramis.

Foto: @hannaaabna/Instagram

18-aastane Aabna on Kohtla Järve Gümnaasiumi õpilane, kes tõusis meediatähelepanu alla, kui pääses 15 naissõitjast kandidaadi sekka, kes osalesid septembri lõpus Krakowis toimunud katsetel, et selgitada välja kolm paremat, kes saavad startida Rally3-autoga Kesk-Euroopa MM-rallil. Neist omakorda üks pääseb 2025. aastaks JWRC-sarja.

Aabna oli 15 naise seast noorim ning kuigi tema etteasted katsetel olid suurepärased, siis valituks ta siiski ei osutunud. Ida-Virumaalt pärit Aabna sõnul oli suurim põhjust ilmselt tema noorus.

Erinevatel põhjustel pole Aabnasel aastal startinud ühelgi rallil, kuid pärast WRC naissõitjatele suunatud programmis osalemist sai ta uut motivatsiooni. Alustati ühisrahastuskampaaniaga, et Aabna saaks startida Eesti meistrivõistluste viimasel etapil Saaremaal.

Kuigi esialgses registreerunute nimekirjas Aabnat polnud, siis sai ta korraldajatelt natuke ajapikendust, et kõik asjad joonde saada. Nüüd avaldatud stardinimekirjas on ta koos kaardilugeja Rait Janseniga kirjas. Autoks Ford Fiesta Rally3, stardinumber 71 ja meeskond Baltic Motorsport Promotion, mis baseerub Lätis.

Tagasi üles