Portaal: rallimaailma kuumim nimi lõi Hyundaiga käed

Copy
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

M-Spordi autorallitiimi esinumber Adrien Fourmaux ütles paar päeva tagasi, et on oma tuleviku suhtes otsuse langetanud. Itaalia portaali AG Rally eestvedaja Andrea Gambardella teatas, et prantslane jõudis Hyundai tiimiga kokkuleppele.

Kevadel 29. sünnipäeva tähistanud Fourmaux on tänavu Rally1-klassi suurim positiivne üllataja. Ford Pumaga on ta jõudnud neljal korral poodiumile ja neljal puhul viie parema sekka. Enne tänavust aastat oli Fourmaux' parimaks paari ralli viies koht.

Kui seni tuli prantslasel suuresti võistelda enda taskust, siis järgmisest hooajast peaks olukord paremuse poole muutuma. M-Sport tahaks Fourmaux'ga jätkata, aga uksele koputab tugevalt Hyundai, kes otsib Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i kõrvale kolmandat täiskoormusega sõitjat. «Mina juba tean. Teie saate ka varsti teada,» rääkis Fourmaux paar päeva tagasi portaalile DirtFish tuleva aasta tööandja kohta.

Gambardella andis oma portaalis teada, et Fourmaux jõudis Hyundaiga kokkuleppele ning on tuleval aastal nende kolmas täiskohaga sõitja. «Fourmaux ja Hyundai suhtlesid pikalt ning lõplik otsus saabus Tšiili ralli ajal. M-Spordi katsed teda kinni hoida on ebaõnnestunud,» kirjutab ta.

Asjaosalistelt pole kinnitust tulnud, kuid Gambardella sõnul tehakse seda õige pea. Lepingu pikkuseks on tõenäoliselt 1+1 aasta ehk 2025. aastaks ning pooltel on võimalik koostööd pikendada, kui Hyundai veel 2026. aastal WRCs tegutseb.

Hyundai vabastab Daniel Sordo, Esapekka Lappi ja Andreas Mikkelseni. M-Sport saab esimese vaba sõitja koha.

MM-sarjas on Fourmaux enne kaht viimast etappi 140 punktiga viies. Tänavu on sõita veel kaks rallit: oktoobris Kesk-Euroopas ning novembris Jaapanis.

Tagasi üles