Pääses õigel ajal! Eesti korvpallikoondislase hooaja alguse koduklubi sipleb sügaval mudas

Copy
Peatreener Virginijus Šeškus (vasakul) pole suutnud tiimi mängima panna.
Peatreener Virginijus Šeškus (vasakul) pole suutnud tiimi mängima panna. Foto: bcmazeikiai.mbasket / Facebook

Võib julgelt öelda, et Eesti korvpallikoondislane Mihkel Kirves sai Mažeikiaist õigel ajal tulema!

Juulis Leedu keskmikuga käed löönud korvialuse jõu retk klubis lõppes üsna kiiresti. Tiimis vahetati suvel ootamatult peatreenerit. Leedulaste Andres Sõbraks nimetatava Virginijus Šeškuse stiil ei sobinud aga meie mehele üldse. Kirvese minutid kuivasid kokku. Pärast 5. oktoobri matši otsustas ta klubist lahkuda.

«Paralleele saab kindlasti tuua. Aga Sõbrast saan vähemalt aru, Šeškusest ei saanud midagi aru. Eks karjumist oli palju. Lihtsalt vahepeal olnuks huvitav aru saada, mida ta karjub,» selgitas Kirves eelmise nädalal Postimehele tagamaid.

Tema vaatevinklist lahenesid asjad hästi. Paari päevaga leidis Kirves uue leivaisa paarsada kilomeetrit kagu pool, Jonavast. Juba kolmapäeval käis ta karikamängus väljakul.

Aga Mažeikiais... Veereb kõik allamäge! Pärast eestlase lahkumist saadi karikavõistlustel 71:106 lüüa Klaipeda Neptunaselt. Veel suurem šokk tabas aga koduliigas, kus pühapäeval visati Utena Juventuse vastu kodus vaid 46 punkti. Vastu tuli 91. 

Teoorias võiks Šeškuse tiim eelnimetatutega võidelda vähemalt play-off'i piiril. Praegu on aga Mažeikiai kaotanud kõik kuus ametlikku kohtumist.

«Esiteks peame fännide ees vabandama. Nendega ei saa lugupidamatult käituda. Ütlesin seda ka mängijatele. Aga süüdi pole vaid mängijad, ka treeneritel tuleb vastutada. Kodus ei saa nii juhtuda,» väljendas Šeškus pühapäevase krahhi järel häbitunnet.

Kogenud treeneri sõnul pole tal piisavalt tugevat materjali. Aga veel rohkem teeb talle muret mängijate suutmatus plaani järgida. Lisaks esineb probleeme treeningutel ja nii edasi. Usutluse lõpuks oli Šeškus üsna ahastuses.

Praegu on Mažeikiais kolm ameeriklast ja üks sakslane. Samas andis Kirves mõista, et pealik peaaegu ei räägigi inglise keelt. Ehk peitub probleem kuskil seal?

Õnneks pole see enam meie mure. Jonavaga avamängus, ühe treeningu pealt teenis Kirves grammi üle 13 minuti ning oli platsil ka pingelise matši otsustavatel hetkedel. Lõpuks võideti Šiauliaid 87:84. Nüüd, nädal hiljem saab ette parema pildi – täna võõrustatakse karikasarjas Neptunast.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles