Vägistamises õigeks mõistetud jalgpallur esitas tippklubile astronoomilise kahjunõude (1)

Copy
Benjamin Mendy 2021. aastal Manchester City särgis.
Benjamin Mendy 2021. aastal Manchester City särgis. Foto: Scanpix/AFO

Paar aastat tagasi Manchester City jalgpalliklubis mänginud Benjamin Mendy vabanes mullu vägistamissüüdistustest. Nüüd nõuab vasakkaitsja oma endiselt tööandjalt prisket rahasummat.

Praegu Prantsuse klubis Lorientis mängiv Mendy vabastati 2023. aastal seitsmest vägistamis- ja ühest seksuaalse rünnaku süüdistusest. Tema enda sõnul arreteeriti ta alusetult kuritegude eest, mida ta ei sooritanud ja tema elu pöörati igaveseks pea peale.

Mendy otsustas esitada hagi City vastu ja nüüd lahendatakse see kohtusaakus. Prantslane süüdisab endis tööandjat järgmises: klubi eeldas, et prantslane läheb vanglasse ja võtsid väidetavalt kaks aastat enne lepingu lõppemist Mendylt palga ära, vahendab The Athletic.

30-aastane mängija kirjutas oma avalduses: «Vaatamata toetusele, mida sain mitmetelt mängijatelt, tundsin, et Manchester City kui klubi oli algusest peale seisukohal, et ma olen süüdi ja otsustas mind üldse mitte toetada ning ei tahtnud minuga pistmist teha.»

Mõned nopped, millest kohtusaalis räägiti.

  • Mendy väitis, et City võlgneb talle 11 miljonit naela (13,2 miljonit eurot) maksmata palga ja boonuste eest ning ütles: «Klubi võttis algusest peale seisukoha, et ma olen süüdi.»
  • Prantslane tabati Salfordis maja kapis peidus pärast seda, kui politsei alustas tema tagaotsimist.
  • Mendy kurikuulsatel pidudel osalesid tema ütluste kohaselt toonased tiimikaaslased Jack Grealish, Riyad Mahrez, Raheem Sterling, Kyle Walker ja John Stones.
  • Mängija viitas Manchester Unitedis elatist teeninud Mason Greenwoodi juhtumile kui tõendile, et teisi mängijaid on klubid ja FA kohelnud soodsamalt.
  • Mendyl olid tõsised finantsprobleemid, sest tema sõnul keeldus City talle raha maksmast.

City arvates käitus Mendy hoolimatult enne ja pärast seda, kui politsei oli ta vahistanud. Näiteks korraldas ta mitu seksipidu, kus ta kutsus oma mõisasse erinevaid naisi, eirates tahtlikult nii oma kautsjoni tingimusi kui ka koroona ajal seatud reegleid.

Samuti tõi Inglismaa jalgpallihiid välja, et prantslase kaasamine oli võimatu nii FA keelu kui ka kautsjoni tingimuste ja eeluurimisvanglas veedetud aja tõttu. Mängija oli kohustatud järgima kell 18 õhtul kehtivat liikumiskeeldu. Ta ei tohtinud sõita Manchesterisse M60 kiirtee piires ja pidi loovutama oma passi, kuna oli uurimise ajal lennanud Pariisi.

Kohtunik Joanne Dunlop ütles, et hagi kohta langetatakse otsus umbes nelja nädala jooksul.

Tagasi üles