Barcelona valmistab ette üleminekut, mis šokeeriks vutimaailma

Copy
Kas FC Barcelona näeb Erling Haalandit (vasakul) kui Robert Lewandowski (paremal) mantlipärijat või mahuksid kaks staarründajat ka koos väljakule?
Kas FC Barcelona näeb Erling Haalandit (vasakul) kui Robert Lewandowski (paremal) mantlipärijat või mahuksid kaks staarründajat ka koos väljakule? Foto: Josep Lago

Hispaania ajalehe Sport sõnul on FC Barcelona jalgpalliklubi tegutsemas selle nimel, et meelitada Kataloonia pealinna vutimaailma üks superstaar Erling Braut Haaland.  

Väljaanne kirjutab, et Barcelona president Joan Laporta soovib praegu renoveeritava Camp Nou avada superstaariga, kelleks tema vaimusilmas on just Haaland. 

Barcelona kodustaadionit on nimelt 2022. aasta suvest renoveeritud ning tööd peaks lõpule jõudma järgmisel aastal, mil on kavas ka suurejooneline avamine. 

Kuna Camp Nou näol on tegemist Euroopa suurima vutiareeniga – uus, planeeritav mahutavus on 105 000 inimest – peaks Laporta nägemuses seal mängima ka Euroopa suurim superstaar.

Siinkohal on õigustatud küsimus, kuidas oleks viimastel aastatel peaasjalikult võlgades ja rahahädas manageerinud Barcelona võimeline Haalandit endale lubama?

Tuleb välja, et Laporta ja Co. välja töötatud plaan ongi veidi avantüristlik ja tugineb suures osas sellele, et Manchester City mõistetaks käimasoleva (finants)uurimise käigus süüdi, sest halvimal juhul ootaks neid sellisel juhul ees ka Premier League'ist välja heitmine. 

Kui nõnda läheks, siis vaevalt oleks Haalandil huvi pallida Inglismaa esiliigas. Nii ongi Barca vaikselt norralase taustajõude «masseerimas», et nood täbaral hetkel meelsamini just nende poole vaataks.

Kui Haaland peakski seeläbi tasuta Barcelonasse jõudma, tuleks katalaanidel kusagilt leida «kõigest» 20,5 miljonit eurot aastas, mis on norralase praegune aastapalk. Samas oleks see väike kulu, kui sa saad endale vutimaailma suurima superstaari.

Tagasi üles