Latvala tunnistas, et pani täiega mööda

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Sander Ilvest

Sel nädalavahetusel on kõikide põrinasõprade pilgud suunatud Kesk-Euroopasse, sest just seal kõlab autoralli MM-hooaja eelviimane akord.

Kuigi Tšehhi, Saksamaa ja Austria teedel kulgeva asfaldiralli põhifookus on lahingul nimega Thierry Neuville vs. Ott Tänak – nimelt võib belglane tulla juba sel nädalavahetusel maailmameistriks –, on selle kõrval lahti rullumas teinegi duell: Hyundai vs. Toyota. 

Nimelt lahutab kaht autotootjat kaks etappi enne hooaja lõppu teineteisest kõigest 17 punkti, mis tähendab, et kõik on veel lahtine.

Vaat et risti vastupidine olukord võrreldes septembri keskpaigaga, kui Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala oli pärast nurjunud Akropolise rallit juba valget lippu lehvitamas.

«Jah, tõstan käe üles ja tunnistan, et tegin vea: ma poleks pidanud siis nii negatiivne olema,» sõnas soomlane, kelle hoolealused kaotasid tol hetkel Hyundaile 35 punktiga, kuid ampsasid lõviosa sellest vahest eelmise ralliga tagasi. 

«Nädalavahetus Tšiilis andis meile väga suure motivatsioonilaksu. Kuigi vahe on jätkuvalt sees, on meil veel kaks rallit ees ootamas. Praegu on meil võimalik ikkagi lõpuni võidelda,» lausus Latvala väljaandele Ilta-Sanomat. «Kõige olulisem ongi, et me püsiksime lihtsalt võitluses ja esineks korralikult.»

WRC-sarja punktitabel (11/13):

1. Thierry Neuville (Hyundai) 207

2. Ott Tänak (Hyundai) 178

3. Sébastien Ogier (Toyota) 166

4. Elfyn Evans (Toyota) 161

5. Adrien Fourmaux (M-Sport) 140

6. Kalle Rovanperä (Toyota) 114

7. Takamoto Katsuta (Toyota) 80

8. Dani Sordo (Hyundai) 44

9. Sami Pajari (Toyota) 41

10. Esapekka Lappi (Hyundai) 33

Võistkondlik arvestus:

1. Hyundai 482

2. Toyota 465

3. M-Sport 245

Tagasi üles