Tänak näeb Hyundais potentsiaali: me ei jää kaugele

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Ott Tänak püsib Kesk-Euroopa ralli esimeste katsete järel kõige kõrgemas mängus. Eriliseks nurisemiseks pole põhjust, aga arenguruumi leidub.

Reedeseks lõunapausiks haaras liidriohjad tiitlit jahtiv Thierry Neuville. Kolmandat kohta hoidev Tänak kaotab talle 6,3 sekundiga. Kahe Hyundai mehe vahele mahub veel Toyota esinumber Sebastien Ogier (+3,3). Meie mehe seljataga on teine Toyota mees Elfyn Evans vaid kaheksa kümnediku kaugusel. 

«Korduskatsel oli tegelikult pidamine üsna hea. Iga ringiga läks paremaks,» analüüsis meie mees Klatovy kiiruskatset, mida läbiti koguni kolm korda.

Ta jätkas: «Ülejäänud ringil, eriti esimesel pikal katsel, oli teel palju mustust. Niiskusaste muutub väga kiiresti. Oleneb, kuidas pilved parajasti liiguvad. Teine, metsa vahel sõidetud katse läks kohati väga poriseks.»

Nagu asfaldirallidel ikka, omavad esimesed sõitjad eelist. Tänaku ees startis vaid Neuville, kes tõi teele veidi sodi, kuid pigem omasid mõlemad konkurentide ees eelist.

«Peame veel veidi paremaks saama. Me ei jää [tipust] kaugel, aga tempo võiks parem olla. Vaatame. Hommikul olime metsas päris head, ehk õnnestub veidi veel tempot tõsta,» vaatas Tänak ette õhtusele, kaht korduskatset hõlmavale ringile.

Lisaks sellele, et eestlane sooviks elus hoida võimalus individuaalsest MM-tiitlist, püsib fookus pigem võistkondlikul arvestusel. Hyundai seisu muutis veidi keerulisemaks, et nende n-ö puhver, Andreas Mikkelsen katkestas viiendal katsel.

Kas lõunapausil ootab ees ka tiimi koosolek, kus edasise plaane paika panna?

«Kindlasti võime asju arutada. Aga me ei saa kõike Toyotale ära anda. Peame edasi pingutama,» viitas Tänak, et paberil ei anna veel midagi ära rehkendada.

Kesk-Euroopa ralli jätkub kell 17.14.

Tagasi üles