VIDEO Märjad olud üllatasid rallimehi, kolm käis korralikult teelt väljas

Copy
Andreas Mikkelsen Tšehhi metsade vahel.
Andreas Mikkelsen Tšehhi metsade vahel. Foto: Scanpix / Panoramic / ZUMAPRESS.com

Kesk-Euroopa ralli teise täispika päeva avakatse märjad olud valmistasid sõidumeestele raskusi. Enim olid hädas Rally1-klassi mehed Andreas Mikkelsen (Hyundai) ja Adrien Formaux (M-Sport Ford) ning Rally2s võistlev Oliver Solberg (Škoda), kes libisesid rajalt korralikult välja. 

Esimesena üheksandale katsele startinud Mikkelsen, kes sõitis ka eile rajalt välja ja jättis seetõttu päeva pooleli, tegi spinni. Seekord pääses ta kergemalt kui eile, sest sai sõitu jätkata.

«Väga keeruline katse, pidamine muutus kogu aeg. Meil pole väga millegi nimel sõita, ootame pühapäeva. Aga üritasin leida rütmi. Puudutasin korraks ka rehviga muru ja nõnda spinni läksingi. Sinna läks omajagu aega kaduma,» ütles Mikkelsen katsejärgses intervjuus.

Mikkelseni intsident:

Fourmaux'l läks pisut kehvemini, sest ta võistlusauto libises rajalt välja ning hõljus mööda märga muru metsa poole. Prantslase õnneks suutis ta käsipiduriga nii palju hoogu maha pidurda, et kokkupõrge puudega oli võrdlemisi tagasihoidlik.  

Fourmaux' intsident:

Fourmaux' eel finišisse jõudnud teine Fordi mees Grégoire Munster ütles katse lõpus, et olud on kohati märjemad kui eile. «Pidamine muutub kogu aeg. Vahel oli pidurdamist alustades tunne selline, et kõik, nüüd lähedki lihtsalt otse, aga täpselt enne kurvi hakkas siis järsku pidamine tööle ja pääsesid. Väga keeruline on sellistes oludes enesekindlust leida,» sõnas ta.

Rally2 autoga võistlev Oliver Solberg käis samuti muruplatsi kvaliteeti kontrollimas, kui libises samas kurvis teelt välja, kus Fourmaux'gi. «Tegime muudatusi, mille tulemusena on auto meeletult alajuhitav. Pean igal pool kasutama käsipidurit, auto käitub väga ettearvamatult, issand jumal küll,» rääkis rootslane.

Solbergi intsident:

Eesti ekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja näitas keerulistes oludes suurepärast minekut, kui teenis teise katsevõidu. Päevale vastu tulles oli Tänak-Järveoja kolmas ning kaotas liidrile Thierry Neuville'ile 7,8 sekundiga. Avakatse järel tõusid eestlased teiseks, belglasest MM-sarja liider edestab neid nüüd vaid 0,8 sekundiga.

Sel nädalal peetakse Tšehhi, Saksamaa ja Austria asfaltteedel autoralli MM-hooaja eelviimane etapp, Kesk-Euroopa ralli. Postimees hoiab sündmustel silma peal otseblogi vahendusel.

Tagasi üles