Hyundai tiimiboss Neuville'i ja Tänaku tiitliduellist: meil on aega taktikat nuputada

Copy
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport

Dramaatilise Kesk-Euroopa ralli lõpuks trügis poodiumile kaks Hyundaid, kuid tiimiboss Cyril Abiteboul oli närvilisest nädalavahetusest selgelt kurnatud.

Ott Tänak võitis, Thierry Neuville oli kolmas. Nende vahele mahtus Toyota sõitja Elfyn Evans, kes teenis lõpuks tänu tugevale pühapäevale ja punktikatsele suurima saagi: 24 silma. 

«Siin rallil juhtus palju, nagu ikka. Emotsioonid käisid üles-alla. Kõik on praegu ülirõõmsad, aga oleme energiast tühjaks imetud,» tõdes Abiteboul usutluses RallyTV-le.

Tõsi. Eriti kõvasti lõi kaarte sassi eelviimane, 17. kiiruskatse, kus Toyota esinumber Sebastien Ogier katkestas. Ühest küljest andis see Hyundaile kõva eelise, teisalt oli Tänak seetõttu viimasel katsel eriti ettevaatlik, et kindlad punktid koju tuua. Pühapäeva läbis pigem turvaliselt ka Neuville.

«Pühapäev tõi taas draamat. Tean, et inimesed on selle [formaadi] suhtes kriitilised, aga olukord on selline,» lisas Abiteboul, kelle sõnutsi tuleb end nüüd kuu aja pärast peetavaks viimaseks, Jaapani etapiks koguda.

Igal juhul on selge, et individuaalseks maailmameistriks kroonitakse Neuville või Tänak. Neid lahutab 25 punkti.

«Vähemalt teame, et see on Hyundai-sisene asi. Meil on natuke aega nuputada, milline taktika oleks parim, et Toyota nende kodus seljataga hoida. Teame, et nad on seal väga tugevad,» arutles tiimiboss.

Kulminatsiooni eel on Hyundail 526, Toyotal 511 punkti. Neist viimaste punktikadu aitas hiilgavalt likvideerida Takamoto Katsuta, kes oli parim nii punktikatsel kui ka pühapäeva kokkuvõttes.

«Täna oli peamine leida õige tasakaal, et saaksime omad punktid kätte. Me ei tohiks olla ahned, vaid tehtuga rahul,» mõtiskles Abiteboul.

Pealik kinnitas, et Jaapanis istub kolmandasse Hyundaisse taas Andreas Mikkelsen. «Plaan on kogu aeg selline olnud. Jääme sellele kindlaks, sest plaanid on seni töötanud.»

Hooaja viimane ralli toimub tõusva päikese maal 21.–24. novembrini.

Tagasi üles