Rein Taaramäe pidas kõrgeimal tasemel viimase võistluse

Copy
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: IMAGO / Fotoreporter Sirotti Stefano / Scanpix

Hiinas lõppenud Guangxi velotuuri (UCI 2.UWT) võitis üldarvestuses belglane Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny). Rein Taaramäe (Intermarche – Wanty) oma viimasel World Touri tasemel võistlusel tulemust kirja ei saanud.

Nanningi linnas lõppenud 134,3-kilomeetrisel finaaletapil pälvis grupifinišis esikoha sloveen Matevž Govekar (Bahrain – Victorious; 2:51.55), jättes selja taha hollandlase Marijn van den Bergi (EF Education – EasyPost) ja austraallase Robert Stannardi (Bahrain – Victorious). Taaramäe finaaletapil ei lõpetanud, seisab alaliidu pressiteates.

Üldarvestuses teenis võidu Van Eetvelt, edestades viie sekundiga inglast Oscar Onleyd (Team dsm – firmenich PostNL) ja 15 sekundiga prantslast Alex Baudini (Decathlon AG2R La Mondiale Team). Aktiivseima ratturi auhinna võitis inglane Ethan Vernon (Israel – Premier Tech), parima mägironija oma hollandlane Pepijn Reinderink (Soudal Quick-Step) ja parima noorratturi särgi Van Eetvelt.

37-aastane Taaramäe suuremad sõidud on sõidetud, aga ratas nurka ei lenda. Septembri hakul kuulutati avalikult välja, et ta liitub UCI Continentalsi tasemel Jaapani klubiga Kinan Racing. 

«Igal tippsportlasel saabub lõpuks moment, kus karussellilt maha astuda või leida elule uus suund. Minu jaoks pole rattaspordist taandumine veel võimalik. Olen heas füüsilises vormis ning armastan maanteesõitu. Näen end kui sündinud ratturit,» sõnas Taaramäe.

Tagasi üles