Vägev! Veesaar tegi USAs karjääri ühe parema esituse (1)

Copy
Henri Veesaar Eesti korvpallikoondise treeningul.
Henri Veesaar Eesti korvpallikoondise treeningul. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallur Henri Veesaar aitas koduklubil Arizona Wildcatsil võtta hooajaeelses sõprusmängus 117:54 võit Eastern New Mexico University üle.

20-aastane eestlane sai võidumängus platsil olla 17 minutit, mille jooksul jäi ta arvele 19 punkti, kolm lauapalli ning üks resultatiivne sööt. Kuigi Veesaar viskas neljast vabaviskest sisse vaid ühe, oli ta visketabavus hea (kahesed 6/6, kolmesed 2/3).

Meeskonna resultatiivseim oli meie mehest seitse silma enam teeninud Trey Townsend. Vastasmeeskonna parim oli 11 punktiga Cougar Downing.

213 cm pikkuse Veesaare viimane aasta on olnud täis pettumusi ja vigastusi, aga ta loodab sellest kõigest tugevamana välja tulla. Läinud suvel vigastas ta Eesti U20 vanuseklassi koondist esindades hüppeliigest. Pärast paranemist käis Arizona ülikoolis valmistumine oma teiseks NCAA-hooajaks, ent oktoobris juhtus golfi mängides totter õnnetus.

Jaanuaris sai ta taas hakata korralikult harjutama ja veebruaris käevalu enam ei tundnudki, ent koostöös tiimi ja peatreener Tommy Lloydiga otsustati nn redshirt-hooaja kasuks ehk jättagi mängud vahele. Redshirt annab USAs võimaluse pikendada ülikooliaega ühe aasta võrra, neljalt viiele.

«Võrreldes eelmise aastaga – mil just tulin vigastusest välja – olen tänavu sügisel hooajaks kindlasti paremini valmis. Nüüd pean näitama, mida suudan teha,» rääkis Veesaar juulis Postimehele.

Tagasi üles