Naiste teivashüppe eelvõistlus muutus farsiks

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslanna Silke Spiegelburg oma «katseks» valmistumas.
Sakslanna Silke Spiegelburg oma «katseks» valmistumas. Foto: AFP / Scanpix

Kergejõustiku EMil Helsingis võis naiste teivashüppe eelvõistluse lõpus näha omapärast vaatepilti – konkurentsi jäänud naised jalutasid oma hüppekorra saabudes teivas käes lihtsalt matini, mõned aga lükkasid teiba otsaga lati niisama maha.

Latil oli kõrgus 4.45, mis tähendas kvalifikatsiooninormi. 4.40 ületasid üksteist naist, reeglite järgi pääseb aga lõppvõistlusele vähemalt 12 sportlast. Kolmel järgmisel teivashüppajal oli kirjas esimesel katsel ületatud 4.35 ja nad jagasid kohti 12.-14. Neist poolatar Monika Pyrek ja kreeklanna Stella-Iro Ledaki ajasid kümme sentimeetrit kõrgemal asunud lati kolmel korral maha, tšehhitar Jrina Ptacnikova jättis aga selle kõrguse vahele.

Ilmselt soovisid naised eelvõistluse lõpetada ja olid nõus sellega, et lõppvõistlusel hüppab 14 naist. Kohtunikud aga sellega ei nõustunud. Seepeale otsustasid naised oma katsed sooritada, kuid mitte hüpates, vaid niisama jalutades. Sportlastele endile pakkus selline aktsioon selget lõbu.

Show kestis seni, kuni hüppejärjekord jõudis Ptacnikovani, kes ületas esimesel katsel 4.45 ning sellega olid 12 lõppvõistlusele pääsejat selgunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles