Põlve vigastanud Šadeiko jättis võistluse pooleli

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko
Grit Šadeiko Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku EMil Helsingis enne viimast ala isikliku rekordi graafikus liikunud Grit Šadeiko vigastas odaviskes põlve. Pärast kiirelt teostatud uuringut selgus, et võistlus tuleb katkestada. 

«Võistlusega on selleks korraks kõik,» otsustas  Eesti koondise arsti Rauno Andreas Elokiuru. «Raskema vigastusega pole mõtet riskida – eriti veel arvestades sportlase noorust ja lähenevaid olümpiamänge. «Igaks juhuks paigaldasime Griti põlvele ortoosi.»

Šadeiko vigastas parema jala põlve odaviske ajal, kui põlveliiges väändus sissepoole. Elokiuru sõnul pöörduti kohe tunnustatud Soome terapeudi Ikka Tulikoura poole, kes vaatas Šadeiko põlve üle. Seejärel tehti põlvele kompuuteruuring ning Elokiuru ja Tulikoura uurisid koos pilte.

«Liiges nägi ilus välja, otsest rebendit polnud märgata,» rääkis Elokiuru. «Praegu pole võimalik rohkem hinnanguid anda. Homme teeme uue kliinilise uuringu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles