Austraalia rattaliit vallandas Armstrongi dopingusaagaga seotud endise tippratturi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt White (paremal).
Matt White (paremal). Foto: SCANPIX

Austraalia rattaliit CA andis hundipassi seal koordinaatorina töötnaud endisele tippratturile Matthew White'ile, kes avaldas oma seotuse Lance Armstrongi kasvava dopinguskandaaliga.

38-aastane White tunnistas 13. oktoobril, et tarvitas aastatel 2001-2003 Armstrongiga koos US Postali meeskonnas sõites keelatud aineid. Samuti sõnas White, et tegemist oli koordineeritud dopingukasutamisega, millel oli meeskonna strateegias oluline roll. Oma ülestunnistuse järel loobus White ise töökohast Austraalia tipptiimis Orica-GreenEdge.

Lisaks märkis CA oma avalduses, et rahvusvaheline rattaliit UCI on küll dopinguvastases võitluses edusamme näidanud, kuid peaks veelgi suuremat rangust üles näitama. «Nad ei ole dopingu väljatõrjumise osas oma tööd täielikult ära teinud. Sellest, kuidas UCI reageerib USADA avaldatud raportile ja seal esitatud süüdistustele, sõltub, kas nad suudavad enda ja rattaspordi mainet säilitada,» seisab CA avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles