Video: Zenit lõi skandaalse võiduvärava, Venemaa kohtunikud said taas kriitikat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Keržakov (keskel) koos kaaslastega väravat tähistamas.
Aleksandr Keržakov (keskel) koos kaaslastega väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpallimeistrivõistlustel teenis nädalavahetusel magusa võidu Peterburi Zenit, kes alistas võõrsil 3:2 Vladikavkazi Alania. Seejuures on võiduvärav pakkunud küllaldaselt kõneainet.

Alania ja Zeniti vaheline kohtumine oli tüürimas viigisadamasse, kui Zeniti rünnakul tegi vea nende mängumees Axel Witsel. Alania mängijad peatasid seejärel mänguvahendi kinni ja tahtsid seda suunata kohta, kus viga tehti, kuid vastased pidasid seda omakorda juba lahtimänguks ning Konstantin Zõrjanov näppas kiirelt palli endale ja toimetas selle Aleksandr Keržakovile, kes lõi ka värava.

Kohtumise järel oli Alania president Valeri Gazzajev maruvihane ning esitas seejärel kohalikule jalgpalliliidule kohtunike kehva kvaliteedi üle.

«Tänavusel hooajal on meil jäänud kohtunike tõttu saamata mitmeid punkte, kuid ühtegi tõsist karistust ei ole sellele järgnenud,» sõnas Gazzajev RIA Novostile. «Venemaa kohtunike kehv tase on praeguses olukorras veelgi langenud.»

Venemaa Jalgpalli Liidu vanemkohtunikuks on praegu 2008. aasta EM-finaalis õigust mõistnud Roberto Rosetti ning Gazzajevi sõnul ei ole ka temal õnnestunud olukorda parandada. «Rosetti usaldab ainult ennast ning ta ei pea klubidega suhtlemist vajalikuks,» lisas Gazzajev.

Samas on ka Rosetti tunnistanud, et kohtunike tase ei ole Venemaal hea. «Olen kohtunikele öelnud, et ma ei ole nende tegevusega rahul ja ma usun, et nad võiksid teha kvaliteetsemat tööd,» on Rosetti öelnud.

Vaata videot skandaalsest olukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles