Räikkönenil on Lotusest suur osa palgast saamata

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskond on Saksamaa meedia andmeil Kimi Räikkönenile suure osa palgast võlgu.

Rahalistes raskustes oleval Lotusel on hetkel järgmise aasta eelarvest puudu 70 miljonit eurot ja meeskonna soomlasest piloodil on suur osa palgast saamata, vahendab Saksamaa ajaleht Auto Motor und Sport.

Nimelt sõltub Räikköneni palk paljuski sellest, palju punkte ta igalt etapilt teenib ja soomlane on sel hooajal sõitnud arvatust paremini. Lotus eeldas hooaja alguses, et Räikkönen kogub maksimaalselt 100 punkti, ent enne viimast etappi on tal koos juba 206 punkti. Väidetavalt võib Räikkönen ka meeskonnast lahkuda, kui ta lubatud boonuseid kätte ei saa.

Seetõttu on Räikköneni esindajad igaks juhuks maad uurinud Force India meeskonnas, kuigi sinna soovib kohta saada ka kümme teist pilooti.

Ka mitu Lotuse inseneri on finantsprobleemide tõttu meeskonnast lahkunud ja töötavad nüüd McLarenis. Lotuse omanikfirma Genii Capitali juht Gerard Lopez tunnistas, et ajad on rasked. «Vormel-1 sarjas on praegu rasked ajad, sest eelmistel aastatel on tehtud palju vigu. Hetkel on seda ala väga raske sponsoritele ihaldusväärseks teha,» rääkis ta Saksamaa lehele Sport Auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles