Ferrari kaalub Vetteli vastu protesti esitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: SCANPIX

Vormel-1 MM-sari lõppes küll pühapäeval Sebastian Vetteli kolmanda järjestikuse maailmameistritiitli võiduga, kuid võib juhtuda, et tänavuse hooaja lõplik selgus saabub alles hiljem, kuna Ferrari plaanib Brasiilia GP-etapi tulemused protestida.

Vettel lõpetas Brasiilias kuuendana ja edestas seega MM-sarja üldarvestuses Ferrari pilooti Fernando Alonsot kolme punktiga, vahendab Planet-F1.

Pärast sõitu tekitas aga parajalt vaidlust, kas Vettel möödus Jean-Eric Vergne’ist keelatud kohas, kollaste lippude alal, ent pühapäeva õhtul kinnitas Rahvusvaheline Autoliit (FIA), et kõik oli määrustepärane ja meestele näidati mitte kollaseid, vaid punase-kollasetriibulisi lippe, mis tähistavad libedat rada.

Seega säilitas Vettel 6. koha, millega kindlustas kolmanda MM-tiitli.

Nüüd aga on Ferrari videomaterjale uurinud ja BBC andmetel nõuab kahekordne maailmameister Alonso, et tiim esitaks FIA-le ametliku protesti.

FIA reeglite kohaselt saavad nad kuni 30. novembrini uurida intsidente, mis võivad MM-sarja lõpptulemusi mõjutada.

Juhul kui FIA algatab ametliku uurimise ja Vettel peaks siiski reeglite rikkumises süüdi jääma, mõistetaks talle tõenäoliselt 20-sekundiline ajatrahv, mis kukutaks ta 8. kohale ja sel juhul edestaks Alonso teda MM-sarja üldarvestuses ühe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles