Maccabi korvpalliklubi viskas natsiskandaali sattunud kapteni meeskonnast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Pnini (vasakul) ja Jonathan Skjšldebrand.
Guy Pnini (vasakul) ja Jonathan Skjšldebrand. Foto: Nir Keidar/AP

Iisraeli korvpallikoondise ja Tel Avivi Maccabi pikaaegne liider Guy Pnini sattus pühapäevasel Iisraeli liigamängul suure skandaali keskmesse, kui ta nimetas vastasmeeskonna mängijat natsiks ja soovis talle ning tema pereliikmele ajukasvajat, vahendab basket.ee.

Intsident toimus pühapäevase Tel Avivi Maccabi ja Hapoeli vahelise liigakohtumise ajal, kui Maccabi kapten Guy Pnini jäi telekaamerate vaatevälja vastasmeeskonda kuuluvat Jonathan Skjöldebrandi räigelt solvates.

«Guy Pnini nimetas mind terve mängu natsiks,» sõnas Sjöldebrand Iisraeli meediale. «Lisaks soovis ta nii mu isale kui ka mulle ajukasvajat. Ma arvasin alguses, et ma kuulsin valesti, kuid ta jätkas kordamist,» sõnas Rootsi ja Iisraeli passi omav Sjöldebrand. «Ma ei tahtnud sellele mängu ajal vastata ja suurt skandaali korraldada, kuid see oli häbiväärne ja alandav.»

Maccabi kutsus juhtunu ilmsiks tulles meeskonna kapteni kohe vaibale ja pärast pikka arutelu vabastati ta käimasoleva hooaja lõpuni kapteni kohustustest. Lisaks määrati talle 26 000 dollari suurune rahatrahv ja eemaldati ta määramata ajaks meeskonnast.

Pnini tegi pärast klubijuhtide jutul käimist kohe ka ametliku vabanduse. «Ma vabandan kogu südamest, et ma ütlesin mängu ajal nii kohutavaid asju,» seisis Pnini teates. «Ma vabandan Jonathani ja tema perekonna, Maccabi, kõigi spordifännide ja kõigi teiste ees, kes tundsid ennast solvatuna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles