Djokovic näitas taas erakordset võitlejahinge

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: AP/Scanpix

Maailma esireket Novak Djokovic oli Austraalia lahtiste meistrivõistluste kaheksandikfinaalis väljakukkumisele üsna lähedal ja pidi kõvasti võitlema, et alistada turniiril 15. paigutatud šveitslane Stanislas Wawrinka. Djokovic võitis viis tundi kestnud trilleri lõpuks 1:6, 7:5, 6:4 6:7 (5), 12:10.


Djokovic, kes seni polnud turniiri jooksul ühtegi setti kaotanud, ei saanud mängu alguses Wawrinkale üldse vastu ja jäi 1:6, 2:5 taha, kuid suutis siis mängu pöörde tuua ja seti 7:5 võita. Kolmas sett algas vastastikuste servimurretega ning kulges tasavägiselt kuni seisuni 4:4, kui Djokovic murdis Wawrinka servi ning enda pallingul serblane ei vääratanud. Neljas sett läks kiiresse lõppmängu, mille Wawrinka võitis 7:5.

103 minutit kestnud otsustavas setis võitles Wawrinka jalakrampidega, kuid sellest hoolimata osutas ta kõva vastupanu ning seisul 4:4 oli tal ka mitu murdepalli, ent ta ei suutnud neist ühtegi ära kasutada. Mängu viimane geim kestis koguni kümme minutit, Djokovic sai võidu kolmandal matšpallil.

«Mul on raske sõnu leida,» tunnistas Djokovic kohaliku aja järgi pisut enne kolmveerand kahte öösel lõppenud matši järel. «Stan olnuks ka igati võitu väärt, tema oli väljakul agressiivsem pool, mina püüdsin iga hinna eest vastu pidada.»

«Turniir on alles poole peal, aga mulle tundub, nagu oleksin juba finaalis mänginud.»

Djokovici jaoks pole pikad mängud Austraalia lahtistel sugugi mitte võõrad, näiteks eelmisel aastal kulus tal poolfinaalis Andy Murray alistamiseks neli tundi ja 50 minutit ning finaalis alistas ta Rafael Nadali viie tunni ja 53 minutiga.

«Turniir on alles poole peal, aga mulle tundub, nagu oleksin juba finaalis mänginud,» sõnas Djokovic.

Veerandfinaalis läheb kolmandat järjestikust Austraalia lahtiste võitu jahtiv Djokovic vastamisi 5. asetatud tšehhi Tomas Berdychiga, kes oli 6:3, 6:2, 7:6 (13) parem lõuna-aafriklasest Kevin Andersonist.

Koha kaheksa parema seas tagas ka 4. paigutusega hispaanlane David Ferrer, kes oli kindlalt 6:2, 6:1, 6:4 parem jaapanlasest Kei Nishikorist. Pääsu eest poolfinaali mängib ta oma kaasmaalase Nicolas Almagroga, kes sai loobumisvõidu serblaselt Janko Tipsarevicilt.

Naiste seas jätkab võimsas hoos mullune finalist Maria Šarapova. Maailma edetabeli teine number alistas kaheksandikfinaalis 6:1, 6:0 belglanna Kirsten Flipkensi ning püstitas sellega ka rekordi – venelanna on Melbourne’is esimese nelja mänguga loovutanud vaid viis geimi, varasem rekord, kaheksa geimi, oli Steffi Grafi nimel.

Veerandfinaalis läheb Šarapova vastamisi 19. asetatud venelanna Jekaterina Makarovaga, kes mõnevõrra üllatuslikult lülitas konkurentsist välja 5. paigutatud Angelique Kerberi.

Maailma edetabelis 4. real paiknev Agnieszka Radwanska oli 6:2, 6:4 parem 13. asetatud Ana Ivanovicist, poolatar on tänavusel hooajal võitnud järjest 13 mängu ja pole siiani settigi kaotanud. Veerandfinaalis on tema vastaseks Na Li, kes alistas 7:6 (6), 6:1 Julia Görgesi.

Noorteturniiril 10. asetatud Anett Kontaveit alistas avaringis 6:2, 7:5 briti Harriet Darti, läinud ööl mängis ta teises ringis slovakitar Natalia Vajdovaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles