Kahevõistluse peatreener: üldpilt paistab hea

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Kail Piho, Karl-August Tiirmaa, treener Tambet Pikkor ja Hen-Hendrik Piho.
Vasakult Kail Piho, Karl-August Tiirmaa, treener Tambet Pikkor ja Hen-Hendrik Piho. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti noorel kahevõistluse nelikul ei õnnestunud MMil täita endi püstitatud eesmärki ehk jõuda meeskonnavõistluses kaheksa parema hulka. Eestlased kaotasid võitjaks kroonitud Prantsusmaale 5.18,2 ja leppisid eelviimase, 11. kohaga.

Hüppevõistluses suutsid eestlased korraks ka elevust tekitada, kui teise vooru järel asuti 4. kohal, ent Kail Piho ja Kristjan Ilves hüppasid oodatust vähem ning murdmaarajale pääseti üheksandana, liider Jaapanist maas 1.35.

Eesti pani tugevamad sõitjad ettepoole, kuid väga head sõitu ei õnnestunud kellelgi teha. Vennad Pihod hoidsid 9. kohta, Karl-August Tiirmaa langes koha võrra madalamale ja kõigest 16-aastane Kristjan Ilves lasi mööda veel ühe konkurendi. Samas suutis Ilves jääda peale viimase koha heitluses Venemaaga.

«See ei olnud päris minu enda sõit. Tean, et suudan paremini, tundsin end täna nagu veidike udus,» rääkis koondise liider Kail Piho. «Tegin enne MMi ühe tugevama treeningutsükli, võimalik, et sai üle pingutatud, kuid igatahes tundub, et ma pole sellest veel taastunud. Nüüd on aga suure mäe võistluseni aega, võtan sellel ajal rahulikult.»

Koondise treeneri Tambet Pikkori sõnul anti vormile viimast lihvi Lillehammeri laagris, ent seal väga tõsist tööd ei tehtud. «Võimalik, et Kailil annab tunda mägede kõrgus, MM toimub ikkagi 1000 meetri kõrgusel,» vaagis ta ega näinud hoolealuste esinemises altminekut. «Üldpilt paistab tegelikult päris hea, aga tulemused seda otseselt ei näita. Oleks poisid hüpanud oma normaalsel tasemel, võinuks me suusatamise eel olla 4. või 5. kohal.»

Peaaegu viimase tõusuni oli koos viis meeskonda. Siis lülitas prantslane Jason Lamy Chappuis sisse teise käigu ja noppis sellelt MMilt oma teise kulla. Norra kaotas 0,4 ja USA 4,2 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles