Taimsoo ja Raja saavutasid MK-etapil teise koha, Pajusalu viies

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja. Foto: Fred Killing

Austraalias Sydney lähistel Penrithi sõudekanalil lõppes täna sõudmise MK-sarja esimene etapp. Eestlastest tõusid Austraalias poodiumile Kaspar Taimsoo ja Allar Raja, kes saavutasid paarisaerulisel kahepaadil teise koha.

Paadiklassis tegi sel korral kaasa vaid neli paatkonda. Sõidu võitsid ajaga 6.15,87 uusmeremaallased Michael Arms ja Robert Manson. Eestlased läbisid esimesed 500 meetrit liidritena, taganesid seejärel Austraalia paatkonna Belonogoff-Edwards’i järel kolmandale positsioonile, ent näitasid lõpuveerandil taas südikat minekut ning võtsid viimaste ees resultaadiga 6.20,22 teise koha, kirjutab soudeliit.ee.

Austraallastele jäi ajaga 6.24,50 kolmas koht ning viimasena, neljandana, finiseerus briti duo Collins-Lambert (6.27,64). Maailmakarikasarja punktitabelisse said võitjad kaheksa, 2. koht kuus ning 3. koht 5 punkti.

Eesti parima naissõudja, Kaisa Pajusalu, teekond on olnud mõnevõrra erinev kui Taimsool-Rajal. Neiu viibis pikalt Uus-Meremaa legendaarse treeneri Richard Tonksi kutsel saareriigis, harjutades usinalt sealsete tippudega. Seejärel aga suundus temagi Austraaliasse, et vahepeal talletatu MK-etapil tulemuseks valada. Naiste konkurentsis startis üheksa sportlast, sealhulgas Londoni olümpiamängude pronksmedallist, Austraaliat esindav Kim Crow.

Crow’l ei tekkinud finaali võitmisega raskusi ning sarja maksimaalsete punktide saamiseks kulus tal distantsil aega 7.35,80. Teisena ajaga 7.39,23 lõpetas hiinlanna Bin Tang ning kolmas oli ameeriklanna Eleanor Logan resultaadiga 7.41,18. Pajusalu ees lõpetas neljandana USA teine number Zsuzsanna Francia (7.46,65) ning meie esisõudjale kuulus viies koht ajaga 7.48,99. Finaalis jäi kuuendaks Kanadat esindav Carling Zeeman (7.54,27). Oma elu esimesest MK-finaalist teenis Pajusalu 3 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles