Vormel-1 sarjas võivad kasutusele tulla miinuspunkid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii põhjustamise eest võidakse vormel-1 sarjas jagada tulevikus karistuspunkte.
Avarii põhjustamise eest võidakse vormel-1 sarjas jagada tulevikus karistuspunkte. Foto: SCANPIX

Hispaania vormel-1 etapi eel arutavad tiimid taas võimalust, mis lubaks tulevikus jagada pilootidele karistuseks miinuspunkte. Piloodid võivad edaspidi niimoodi karistada saada avarii põhjustamise eest, kuid samas võidakse MM-punkte vähendada ka muude rikkumiste eest.

Rahvusvahelise Autoliidu FIA võidusõidudirektor Charlie Whiting kohtub Barcelonas toimuva etapi eel tiimidega, et arutada võimalikku reeglite muutmist, kirjutab Autosport.com.

Paljud meeskonnad on juba avaldanud miinuspunktide jagamise toetust, kuid seni ei ole jõutud veel selles punktis ühistele arusaamadele.  

«See on keeruline küsimus ja me peame leidma õige tasakaalu. Peame olema kindlad, et piloot väärib mingi eksimuse eest just sellist karistust. Üritame seda teoorias rakendada ja siis välja selgitada, et kuidas see praktikas töötaks. Peame sellega mõnda aega tegelema,» sõnas Whiting.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles