Serviti vägev hooaeg päädis meistritiitliga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serviti mängijad said koduväljakul lüüa võidutantsu.
Serviti mängijad said koduväljakul lüüa võidutantsu. Foto: Liis Treimann

«Kui oled eelmisel aastal jäänud meistritiitlita, on selle taas võitmine väga rõõmustav sündmus,» lausus Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting pärast seda, kui tema hoolealused olid alistanud Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandas mängus HC Kehra 28:23 ja kindlustanud sellega meistritiitli.

Musting meenutas, et alates 2007. aastast on Serviti liikunud kolmeaastaste tsüklitena. Kaks aastat järjest võitja, seejärel kahvatum medal, siis jälle kaks aastat võitja ja taas kahvatum medal. Eilse võiduga algas justkui uus tsükkel.

«Võit ei tulnud kergelt. Võib ju rääkida meeskondade komplekteeritusest, kuid ega Kehragi olnud vilets meeskond,» rääkis Musting enne, kui siirdus Põlva linnapea korraldatud õhtusöögile. «Kõik finaalmängud möödusid sarnase stsenaariumi järgi – viimaseks kümneks minutiks Kehrat ei jätkunud. Nii oli ka seekord.»

Mullune meister Kehra mängis eile varasemast erineva taktikaga, Põlvaga ühes rütmis püsimiseks kasutati rünnakul tihti väravavahi asemel lisamängijat. Alguses tõigi see ja Põlva liidrite vastu suunatud personaalne kaitse edu, kuid lõpuni ei suudetud joont hoida. Paaril korral õnnestus Servitil saata pall tühja väravasse ja see murdis Kehra lõplikult.

Serviti valitses kogu tänavust kodust käsipallihooaega. Lisaks meistritiitlile napsasid nad ka karikavõidu ja olid parima Eesti meeskonnana Balti liigas kolmandad. Kodusele suurrivaalile Kehrale jäädi alla vaid kahes mängus – korra Balti liigas ja korra koduse meistrisarja põhiturniiri viimases mängus, kus kaalul polnud enam midagi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles