Kangert lõpetas Giro etapil peagrupis, kuid langes üldarvestuses koha võrra

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert on taas ohjad enda kätte võtnud ning teeb peagrupis tempot.
Tanel Kangert on taas ohjad enda kätte võtnud ning teeb peagrupis tempot. Foto: astana pro team

Itaalia velotuuril oli täna kavas sile etapp, kus vaid üks lühike, ent see-eest järsk tõus. Etapi võitis Giovanni Visconti (Movistar), Tanel Kangert lõpetas peagrupis 24. kohaga.

Visconti ründas kaks kilomeetrit enne etapi ainsa tõusu tippu ehk paarkümmend kilomeetrit enne finišit, sai jälitajatega sisse paarikümnesekundilise vahe ja hoidis seda lõpuni, tuues Movistari meeskonnale kolmandat päeva järjest etapivõidu. Peagrupp kaotas talle finišijoonel 19 sekundiga, teise koha sai leedulane Ramunas Navardauskas (Garmin) ja kolmanda sloveen Luka Mezgec (Argos-Shimano).

Velotuuri üldliider Vincenzo Nibali (Astana) lõpetas samuti peagrupis nagu ka tema lähim jälitaja Cadel Evans (BMC). Evans kaotab Nibalile jätkuvalt 1.26 ja kolmandal kohal oleva Rigoberto Uran (Sky) 2.46. Kangert langes koha võrra ja on nüüd 12., sest temast möödus etapi jooksul preemiasekundeid kogunud Domenico Pozzovivo. Tiimikaaslasele Nibalile kaotab Kangert endiselt 7.43.

Homme sõidetakse tuuril 20,6 km pikkune eraldistardist etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles