Cavendishile etapivõit, üldliider Froome kaotas konkurentidele palju aega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish etapivõitu tähistamas.
Mark Cavendish etapivõitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Tour de France’i tänasel etapil teenis esikoha britt Mark Cavendish, kes edestas Peter Saganit ja Bauke Mollemat. Cavendish on nüüd karjääri jooksul teeninud Tour de France’idel 25 etapivõitu.

Kuigi täna oli kavas siledal maal sõidetud etapp, siis üldarvestuses toimus mitmeid olulisi muudatusi ja nii kaotas konkurentidele palju aega ka üldliider Chris Froome. Alberto Contadori tiim Saxo-Tinkoff tegi täna head tööd ja nii jäi peagruppi jäänud Froome liidritest maha ning lõpuks kaotas peagrupp võitjatele 1.06.

Kuna esimeses grupis tuli üle lõpujoone mitmeid üldarvestuses heal kohal olevaid mehi, siis kahanes tunduvalt ka Froome’i edumaa.

Teisele kohale kerkis tänase etapi järel Bauke Mollema, kes kaotab Froome’ile 2.28. Kolmandaks kerkis Contador (+2.45), neljandaks Roman Kreuziger (+2.48), viiendaks Laurens Ten Dam (+3.01) ja kuuendaks Astana esinumber Jakob Fuglsang (+4.39). Seni teisel kohal olnud Alejandro Valverde kaotas täna parimatele üle kaheksa minuti ja langes üldarvestuses 16. kohale ja Froome’ile kaotab ta nüüd 12.10.

Rein Taaramäe langes tänase etapiga üldarvestuses nelja koha võrra ja paikneb nüüd 77. positsioonil, kaotust liidrile on kogunenud 1:06.01. Tänasel etapil sai Taaramäe 113. koha ning kaotust Cavendishile kogunes 9.54.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles