Eesti meeskond sai orienteerumise MMil läbi aegade parima koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild (vasakult), Olle Kärner ja Timo Sild said orienteerumise MMil Eesti kõige aegade parima, 7. koha.
Lauri Sild (vasakult), Olle Kärner ja Timo Sild said orienteerumise MMil Eesti kõige aegade parima, 7. koha. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Orienteerumisjooksu MM-il Soomes, Vuokattis olid viimase alana kavas teatejooksud. 38 meeskonna konkurentsis saavutas Eesti meeskond koosseisus Olle Kärner, Timo Sild ja Lauri Sild oma kõigi aegade parima tulemuse, lõpetades 7. kohaga.

Senine parim oli kaks aastat tagasi Prantsusmaal saavutatud 8. koht. Tüüpilisel kivisel ja mägisel Skandinaavia maastikul toimunud võistluse avavahetusest tuli Olle Kärner kaheksandana, vaid 41 sekundit maas liidrina lõpetanud Šveitsist. Timo Sild tõstis tänu ainulaadsele teevalikule pikal etapil võistkonna neljandaks, vahe liidriks tõusnud Ukrainaga oli finišis 1.40.

Viimasel etapil tegi ka Lauri Sild väga hea jooksu, kuid paar viga tingisid siiski mõne nimeka konkurendi möödumise. Seitsmes koht tuli kaotusega 4.03 maailmameistriks tulnud Venemaale. Hõbeda sai Rootsi ning üllatuspronksi Ukraina. Eestist ettepoole jäid veel Šveits, Soome ja Norra.

Eesti naiskond koosseisus Kirti Rebane, Annika Rihma ja Anu Annus lõpetas 31 naiskonna seas 15. kohaga. Maailmameistriks tuli Norra naiskond, hõbeda said soomlannad ja pronksi šveitslannad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles