Jari-Matti Latvala alustas Rally Estonial Historic-klassis võimsalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala Rally Estonial
Jari-Matti Latvala Rally Estonial Foto: Ray Põder

Autoralli MM-sarjas hetkel teist kohta hoidev Jari-Matti Latvala, kes osaleb sel nädalavahetusel Rally Estonial Historic-klassis, näitas kohe avapäeval tipptaset.

Audi Quattrol kihutav Latvala edestas 13,10 km pikkusel esimesel Rimmi katsel teise koha saanud norralast Valter Christian Jensenit (Lancia Rallye 037) koguni 26,9 sekundiga. Kolmas oli Porsche 911 RSi rooli keerav soomlane Ville Silvasti, kes kaotas Latvalale juba 38,3 sekundiga.

Teisena sõidetud 28,74 km pikkusel Linnamäe katsel oli Latvala edu Jenseni ees 37 sekundit. Seejuures kaotas soomlane enda sõnul kümmekond sekundit, kuna auto mootor suri keset katset korraks välja. Kolmas oli taas Silvasti, kaotust Latvalale kogunes juba 1.03,6. Parima kommentaariga sai katse finišis maha Jensen, kes iseloomustas Linnamäe katset kõigile arusaadavate parameetrite abil: «Väga ilus katse – nagu naisterahvas!»

Historic-klassi autod jätkavad võistlemist homme, tänasel linnakatsel enam rajale ei minda. Latvala edestab Jensenit avapäeva järel minuti ja 3,9 sekundiga. Silvasti kaotab liidrile juba 1.41,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles