Flora fännide ja turvameeste konflikt lõppes pisargaasi laskmisega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora fännide külaskäigud Sillamäele on mitmel korral lõppenud konfliktiga. Foto on illustreeriv.
FC Flora fännide külaskäigud Sillamäele on mitmel korral lõppenud konfliktiga. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Eile Sillamäele sealse Kalevi ja Tallinna Flora vahelist jalgpalli meistriliiga kohtumist jälgima sõitnud Flora fännid said arusaamatuste tagajärjel mängu turvanud USS-ilt kostitust pisargaasiga, vahendab soccernet.ee.

Kuigi joogiste fännide vahel tekitas intsidendiohu juba penaltiolukord avapoolaja lõpus, lepiti vaheajal ilma liigse kärata ära, et keskenduda jalgpallile. Probleemideta mäng aga siiski mööduda ei saanud.

«Kohalik Sillamäe fänn tuli meie sektorisse ja läks üle selle piirde – mis iganes traat või mis seal oli – läks üle selle, USS-i turvamehed tulid kohale, andsid talle gaasi, tulid meie sektorisse ja andsid kõigile veel gaasi,» rääkis Flora fänn Oliver. «Meiega oli nii, et põhimõtteliselt hakkasime küsima, miks turvad talle gaasi andsid. Millepärast nagu?» meenutas ta turvameeskonna sattumist nende sektorisse, «ja tänu sellele põhimõtteliselt anti ka meile gaasi.»

Sillamäe fännid nägid asja aga teises valguses. «Flora fännid olid juba mängule jõudes ilmselgelt joobes. Peaaegu kohe hakkasid nad neile eraldatud sektorist väljas käima – avapoolajal lugesin kokku kolm korda, kui turvamees neid viisakalt palus, et nad nii ei teeks, aga tema palvetest ei tehtud välja,» kirjeldab Sillamäe poolehoidja Dmitri toimunut Sillamäe Kalevi fännifoorumis.

«Poolajal jooksid Flora fännid poodi ja tõid alkoholi juurde. Teise poolaja alguses lahkusid veel rohkem joonud fännid taas oma sektorist, turvamees läks uuesti nende juurde ja palus seda mitte teha. Talle vastati jälle roppustega. Mõned Flora fännid muutusid agressiivseks ja ründasid turvameest kättpidi. Alles siis pidid turvamehed kasutama pisargaasi – seda suuresti enesekaitseks. Üldiselt paneb meie turvameeste kannatlikkus imestama, sest Tallinnas oleks meid samasuguse käitumise eest juba esimesel poolajal staadionilt minema saadetud,» märkis ta.

Sillamäe ja Flora vahelistes mängudes on sarnaseid intsidente varemgi ette tulnud. Neli aastat tagasi läksid kahe meeskonna fännid Sillamäel omavahel kaklema, Eesti Jalgpalli Liit karistas toona Sillamäe klubi mitterahuldava mängukorralduse eest kolme alampalga suuruse rahatrahviga ja kahe mänguga tühjade tribüünide ees. Samade meeskondade fännid läksid omavahel kättpidi kokku ka mullu, suurema kakluse hoidsid ära kohale saabunud politsei lisajõud.

Eilse kohtumise võitis Sillamäe Kalev 2:1, Flora oli pärast keskkaitsja Karl Palatu eemaldamist sunnitud seejuures mängima terve teise poolaja kümnekesi.

Fotosid mängust ning fännide ja turvameeste konfliktist on võimalik näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles