Nimekiri: kuidas Suurbritannia austab värsket Wimbledoni meistrit Murrayt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: SCANPIX

Suurbritannia tennisist Andy Murray tuli ligi kolm nädalat tagasi Wimbledoni tenniseturniiri võitjaks - saavutus, millega Suurbritannia esindaja sai viimati hakkama 77 aastat tagasi. Selle saavutuse üle enneolematult uhked britid pole ikka veel suurest võidust üle saanud ning nii koostas Wimbledon.com nimekirja viisidest, kuidas Murrayt autasustati.

- Üks šotlane lasi oma rindkerele tätoveerida Wimbledoni karikat suudleva Murray pildi. Neljakümneaastane Murray fänn pidi uue kehakaunistuse jaoks kannatama kolm tundi.

- Suurbritannia peaminister David Cameron kuulutas, et Murray tuleb rüütliks lüüa.

- Rahvuskangelast kujutatakse kuulsas The Beano koomiksis, kus ta mängib ühe tegelase Minnie the Minxiga tennist.

- St Andrewsi akvaarium nimetas neli pingviini Murray ja tema pere järgi. Kuna kõik pingviinid on naissoost, kannab neist vaid üks Murray nime, teised kolm on nimetatud tema tüdruksõbra, ema ja vanaema järgi.

- Kuninglik aianduse selts nimetas Murray järgi ühe daaliasordi.

- Murrayle viidati kohalikus populaarses telesarjas EastEnders, mis on varem oma stsenaariumit ümber kirjutanud näiteks Barack Obama valimisvõidu ja Michael Jacksoni surma tõttu.

- Alles esimest päeva Wimbledoni tšempioni staatust nautides sattus Murray autogrammiküttide küüsi - Nobu restoranist väljudes fänn torkas üks fänn teda seejuures kogemata mängukavaga silma.

- Suurbritannias antakse välja neli Murray pildiga marki, mis tulevad müüki järgmisel kuul.

- Murray onu Niall Erskine tellis värskele Wimbledoni tšempionile spetsiaalselt valmistatud pokkerilaua.

- Ning kõige lõpuks saatis väidetavalt isegi Inglise kunginganna Murrayle oma isiklikud tervitused. Kuningakoja esindaja seda infot siiski ei kinnitanud ega lükanud ümber, seega jääb tervituse võimalik sisu saladuseks.

Murray oli selle aasta Wimbledoni finaalis 6:4, 7:5, 6:4 parem valitsevast maailma esireketist Novak Djokovicist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles