Müürsepp pärast Eesti alistamist: tunnen, et teen õiget asja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Martin Müürsepp tundis heameelt, et Valgevene koondis suutis Tallinnas toimuval Nelja Rahvuse karikaturniiril võita Eestit 87:77. Töötab ta ju Valgevene koondis abitreenerina. «Selline võit tekitab tunde, et teen õiget asja,» lausus Müürsepp rahulolevalt. «Enesekindluse tõstmiseks oli meie poistel võitu väga vaja. Päev varem andsine USA üliõpilaste vastu võidu lõpus käest ära.»

Müürsepa sõnul ei kulgenud mäng Eestiga Valgevene jaoks sugugi täpselt nii nagu nad soovisid. Näiteks Reinar Hallikut polnud neil plaanis eemalt viskele lubada. Tegelikkuses sai Hallik visata küll, kuid tabas üheksast üritusest vaid kaks. Mängu lõpus otsustasid aga asja Valgevene kogenud mängumehed Aleksandr Kudrjavtsev ja endine kalevlane Pavel Uljanko.« Eestil oli võimalus mäng võita, kuid suutsime neist kinni hoida,» märkis Müürsepp.

Eesti koondise peatreener Tiit Sokk hindas aga hoolealuste mängu kõrgemalt, kui päev varem, kui alistati Slovakkia. Lisaks meenuta ta, et ka mullu jäädi turniiril Valgevenele alla lisajal. «Tänane mäng näitas, et päris valmis me veel pole. Alustasime hästi, kuid siis hakkasime kaitses rohkem eksima,» lausus ta. «Meie võiduvõimalus peitud normaalaja lõpus, kuid valgevenelased võtsid raskeid viskeid ja panid need ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles