Andres Oper vaataks Hollandi asemel pigem mujal ringi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper
Andres Oper Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise läbi


aegade resultatiivseim jalgpallur Andres Oper mängiks tuleval hooajal pigem väljaspool oma viimast elupaika Hollandit.




«Variante on ka Hollandist, kuid parema meelega vaataksin mujal ringi,» tõdes Oper, kes Hollandi klubis Kerkrade Rodas pallinud aastast 2005.



Teadaolevalt on praeguseks Eesti koondislasele uut lepingut pakkunud nii Roda kui ka teine Madalmaade klubi ADO Den Haag. Rodaga pole suhted aga viimasel ajal kõige paremad olnud, kuna juba aasta alguses ei kohelnud nad Operit tema vääriliselt. Nimelt ei jätkunud Roda ühele edukamale pallurile mänguaega.



Võimalused on õhus, kuid Oper tunnistas, et pigem mõtleb ta teistele variantidele. Neid ta aga esialgu avaldada ei soovinud. Kuu aega tagasi kerkis eelkõige esile Kreeka, kuna sealne Saloniki Iraklis näitas Eesti koondise edurivimehe vastu üles suurt huvi. Paraku tegid kreeklased suuga suurema linna, kui reaalsuses välja paistis.



«Seda, mida nad lubasid, ei suutnud nad täita,» märkis 31-aastane Oper. «Lihtsalt olen kuulnud, et seal võidakse palkade maksmisega viivitada ning mulle see ei sobinud.»



Pealegi levitasid kreeklased valeinformatsiooni. Nimelt väideti, et Oper soovis enda arvele ühe aasta palka ette. Eestlane aga lükkas selle kuulduse kindlalt ümber.


«Väide, et nõudsin aasta palka ette, ei vasta absoluutselt tõele,» kinnitas Oper, keda pani imestama Iraklise suhtlusviis. «Nad küsisid veel, kas olen teistest klubidest alati palga kätte saanud. Vastasin, et jah ning otsustasin, et nii ei saa asju edasi ajada.»



Eesti koondises karjääri jooksul 35 väravat löönud Oper ei saanud mängudes Ekvatoriaal-Guinea ja Portugaliga vigastuse tõttu osaleda. Probleemid proovib eestlane aga õige pea seljatada.



«Pole paar päeva proovinud, kuid täna (eile – toim) lähen jooksma ja saan aimu, mis seis on,» ütles Oper.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles