Anier šotlastele: oleme Ojamaaga erinevad mängijad, küll te näete

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier lõi liigadebüüdis Motherwelli võiduvärava
Henri Anier lõi liigadebüüdis Motherwelli võiduvärava Foto: motherwellfc.co.uk

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier alustas uues koduklubis Motherwellis hästi ning lõi liigadebüüdis Hiberniani vastu kohe ka võiduvärava. Šotimaal on hakatud Anieri võrdlema klubis edukad poolteist aastat veetnud Henrik Ojamaaga, kes on Anieri väga hea sõber.

«Ma olen Henrikust erinev mängija. Ma liigun palju ringi ja otsin vaba ruumi. Olen küllaltki kiire ja tugev ning naudin kaitseliini taha avanemist. Olen mõlemajalgne ja teen kõvasti tööd,» tutvustas Anier end Scottish Expressile. Kuigi see kirjeldus kattub suuresti ka Ojamaa omaga, usub Anier, et aja jooksul näevad Motherwelli fännid, et ta ei ole teise Eesti ründaja kloon.

«Me mängisime koos jube viieaastaselt ning käisime läbi erinevate noortemeeskondade, kuni Henrik 15-aastaselt Derby Countyga liitus. Me oleme lähedased sõbrad,» rääkis ta. «Nüüd mängime üheskoos ka rahvuskoondises, kuigi pole korraga veel platsile pääsenud.»

Anier tunnistas, et rääkis enne Motherwelli siirdumist pikalt ka Ojamaaga. «Suhtlesin enne saabumist ka Henrikuga. Ta rääkis mulle peatreener Stuart McCallist, teistest treeneritest ja mängijatest. Kõik, mis ta Motherwelli kohta ütles oli positiivne,» selgitas Anier. «Kui ma siia nädalaks testimisele tulin, jäi mulle väga hea esmamulje. Oleks niikuinii tahtnud klubiga liituda, kuid Henrik tegi otsustamise veel lihtsamaks. Ilmselt ütles ta treenerile minu kohta ka paar head sõna.»

Anier liitus Motherwelliga kuue kuu pikkuse laenulepingu alusel. Tema mängijaõigused kuuluvad Norra kõrgliigaklubi Stavangeri Vikingile. «See on hea võimalus ja loodan, et pärast kuut kuud saan ka pikemaks siia jääda,» jätkas ta.

Jutuks tuli ka eestlase aasta Sampdoria meeskonna juures Itaalias. «Olin seal ühe aasta ja oleksin võinud jääda ka kauemaks, kuid klubidevahelistel kõnelustel juhtus midagi. Siiski oli see hea kogemus ja treenisin näiteks koos Antonio Cassanoga,»  meenutas Anier. «Kuid nüüd olen Motherwellis väga õnnelik. Tean, et meeskond oli eelmisel hooajal edukas. Loodan, et suudame seda jälle.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles