Mägi muudab poolfinaaliks rütmi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi jõudis kindlalt poolfinaali.
Rasmus Mägi jõudis kindlalt poolfinaali. Foto: Liis Treimann

400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi tõestas eile, et on astunud pika sammu maailma eliidi poole – Moskva MMi eeljooksus pääses ta näiliselt mängleva kergusega poolfinaali 24 parema hulka. Mägi jooksis 49,63, mis oli päeva 10. tulemus. Täna jookseb Mägi poolfinaalis.

«Tegin kindla peale jooksu,» rääkis Mägi. «Lõpp oli korralik, aga usun, et suudan lõpu alati hästi joosta. Homses poolfinaalis on tähtis saada paika õige rütm pärast poolt distantsi. Üritan kohe esimestest meetritest kiiremate meestega kaasa minna, kaotada pole nagunii enam midagi. Samas pole see ka suur risk, staadion on siin kiire.»

Mägi selgitas, et distantsi algus ja lõpp on tal tavaliselt tugevad, küsimus on aga selles, kuidas läbida hästi tagakurv. «Selle osa pean enda jaoks hästi läbi mõtlema. Usun, et homme suudan õhtu poole toimuvas jooksus olla pool sekundit kiirem, võib-olla isegi rohkem,» arvas ta. «Enne starti minekut tuleb ikka ärevus sisse, aga kokkuvõttes tunnen end siin ikkagi pingevabamalt kui U23 EMil Tamperes. Öösel magasin hästi ja hommikul suutsin isegi kaks pannkooki endale sisse süüa.»

Eeljooksude kiireim mees oli ameeriklane Michael Tinsley 49,07ga.

Kolm poolfinaali on kavas täna õhtul, neist esimene algab kell 18.40. Mägi jookseb kolmandas poolfinaalis, mis peaks algama kell 18.56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles